Mennyit költesz 1 hónapban a macskádra?
Állandó költség:
- Havi alom költség kb 2500ft (eddig Biokat's márkát vettem, ami bevált)
Mivel ételallergiás a kaja már nehezebb téma.
- száraz tápból a Royal canin hipoallergént eszi, aminek 2,5 kilós kiszerelése 10-12 ezer forint. Ez bőven elég neki 2-3 hónapra minimum, tehát a száraz kaja 3000ft/hó körül van.
- nedves táp: eddig a Trovet hipoallergén konzerveit ette és szerette őket nagyon, de baromi nehéz beszerezni, mindig 10-14 napos szállítási idővel kell számolni, már ha egyáltalán be lehet szerezni. 200g/7-800ft, egyet 4-5 nap alatt eszi meg kb, így havi szinten 5-6 db fogy, 4-5 ezer forint havi szinten.
- ha nincs trovet, akkor Applaws 100% tonhal,85g/590ft...
- bolha elleni cucc, 2 havonta szoktam, advantage spot - ont használni rá, 4db-os rendelek, ára kb 5000 ft.
- féreghajtó 4 havonta, szintén rendelem, Drontal, 1400 Ft /2 tabletta
Játékot nagyon ritkán kap, jutifalit egyáltalán nem, max a Fressnapfban veszek szárított halat pár havonta neki.
Sok amit költök rá szerintem, de a ha nem ezeket eszi, akkor kiütései lesznek, kihullik a szőre, szörnyen viszket neki a bőre stb...
Egészséges cicám van alom 2500 nekem is havonta
Kaja az vegyes van hogy azt eszi amit mi mert megunja az alu tasakosat és inkább éhezik és meg várja ami marad a tányéron.
Benti cica amúgy. Pennyben szoktunk neki venni luisa nevű macska kaját 2000ft értékben.( Próbáltunk a legmentesebb macska kajákat, a legnagyobb 100%-ban húsos macska kaját, a legdrágábbat, a legmentesebbet és egyedül ezt hajlandó úgy ahogy megenni.) Ez kb 2 hónapra elég neki mivel mint írtam imádja a házi kosztot és a főtt sárga répát meg a brokkolit ölne érte.. sokszor be keverem neki macska kajával úgy adom mert nem fogyott a macska kajája...
Én 2 havonta viszem dokihoz hogy különleges kajalasai miatt minden oke-e 6000ft egy ilyen alapos vizsgálat nálunk.
Sztem havi max 5000 ha dokit is számolom meg néha van hogy miatta veszek plusz zöldséget meg eszik egy ember adagot kegyetlen 😂
Nálunk ketten vannak.
Kaja az átlagosan egy 10-es egy hónapban - két hónapra vásárlunk, egyik hónapban száraz 8ezer körül, kövi hónapban nedves 10-11 körül.
Kis ráhagyással a fentibe a jutifali, paszta, stb is belefér, de leátlagolva az is 2-3-4ezer Ft lehet, nem szoktam számolgatni.
Alom 3000 körül egy hónapra.
Féreghajtás, bolhairtózás negyedévente (bentiek, szóval csak úgy a rend kedvéért), nem is tudom, 7-8ezer a kettőnek? Attól függ, mennyiért kapok épp cseppeket.
Egyéb cuccot, játék stb akkor kapnak, ha meglátok valami jót. Szóval pl mikor kéthavonta rendelem a nedveset, akkor valahogy mindig 15-16ig felkúszik a rendelés, rejtély. :D
Kaja: hál'istennek a miénk megeszi a magas hústartalmú tápokat is, így ilyet kap. Vagy rendelünk a zooplusról (száraznak Purizon és Wild freedom, nedvesnek Grau, Animonda, Applaws, Almo Nature) vagy irány a Fressnapf (onnan a Real Nature a kedvence). Ez együtt kb egy tízes havonta.
Alom: kinti-benti macska, úgyhogy elég két hónapra egy 12 literes. Eddig a Fressnapf Multi-cat Carbon controllját használtuk (4500 HUF), de most inkább rendeltünk Tigerinot a zooplusról (3500 HUF)
Orvos: mivel kijárós, tavasztól havonta kell neki adni parazita elleni cseppet (Broadline, 3000/ampulla)
Plusz vannak azok a dolgok, amik csak időszakosan merülnek fel (éves oltás, alomzacskó, szőrcsomó oldó paszta stb.), Ha nagyon átlagolom, akkor ezek minimum plusz egy ezres per hó.
Szóval nálunk úgy 14-16 ezret visz el őnagysága :)
Hmm...
Nagyon köszönöm mindenkinek a részletes válaszokat! :)
Vega cica :'D
Örülnék ha az én macskám is megenné a zöldségeket, a husi/táp/alutasak mellé de nincs ilyen szerencsém.
Szó szerint neki mindent a szájába kell tuszkolni amit nem ismer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!