Mennyit költesz a macskádra egy hónapban?
Tápra, alomra, bolhanyakörvre, féreghajtóra, esetlegesen gyógyszerekre mennyit költesz egy hónapban?
Én lakásban tartok egy kölyök cicát, és nem tudom reális-e az az ár, amit a macskára költök egy hónapban.
Leginkább hasonlóan házban/lakásban tartott cicák gazdijainak válaszaira lennék kíváncsi, persze bárki írását szívesen olvasom!
Én is lakásban tartok cicát, most 4 hónapos. Havonta kb.:
Táp: 2000 Ft
Konzerv: 3000 Ft
Alom: 700 Ft
Nyers hús: 1000 Ft
Jutalomfalat: 300 Ft
Általában több mennyiségben veszem, nagyjából ennyire jön ki egy hónap. Ezen kívül állatorvosra eddig 17.000 Ft-ot költöttem (oltások,féreghajtás,vizsgálat). A kezdőfelszerelése 20.000 Ft volt.
Havonta olyan 5-10.000 között költök a cicára, ebben benne van az alom, a kaja és a bolha spot-on is.
6 hónapja van itt, eddig a havi kiadásokon kívül összese, kb. 70.000 Ft lett ráköltve (szállítóbox, alomtálca, kaparófa, oltások, ivartalanítás stb.).
Amúgy házi macsek, nem fajtiszta.
Nedves táp: 3000
Száraztáp: 2000
Macskakolbász (ez a jutalomfalat, nasi nálunk): 1500
Alom: 5000
1.5 éves cicák, kettő. Bolhanyakörv, féreghajtó, gyógyszerek nem kellenek. Mikor elhoztuk őket akkor voltak féreghajtózva egyszer, minimális összeg. Bentiek, szóval nincs bolhanyakörv. Betegek még nem voltak.
Táp: 8000 (de ez elég fél évig)
Bolha/kullancs/parazita ellen: Foresto nyakörv 8000 ( 8 hónapig véd)
Alom nincs,mert kintre jár üríteni.
Esetenként kap húst és 100%-os konzervet,ezek egy hónapban kb : 2000-3000 Ft
Eddigi orvosi dolgok: ivartalanítás + gombás kezelés: 12 ezer (kandúr cica)
Féreghajtó 3 havonta: 200 Ft
Így összességében,lebontva havi 3-4 ezer Ft megy rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!