Kisgyerek mellé milyen fajta való?
Sziasztok!
Van egy öt és fél éves kislányom, tündéri okos és szófogadó, imádja a cicákat. Azon gondolkodom, hogy lehet veszünk neki egy kiscicát. Tudom, felelősség stb, de nekem volt kutyám, a családban több macska is, tudom mivel jár. Viszont jó lenne egy állat a családba, főleg, hogy kislányom is tanuljon felelősségérzetet, de ugye nem kell mondanom, az ember miért szeretne cicát. Eddig úgy voltam vele, hogy amíg pici a lányom, addig nem lesz állat, de úgy látom, hogy tudna gondoskodni róla (persze a felügyeletemmel!) babáit is szépen rendezi, szót fogad, összepakolja a játékait, ruháit stb. De nem tudom melyik fajta a "gyerek barát" ha egyáltalán van ilyen (mint a kutyáknál is van)
Tapasztalatokra lennék kíváncsi. Köszönöm
Elsö: butaság. Leírta a kérdezö, hogy felelösségre szeretné tanítani a kislányt, aminek ez ebben a formában egy nagyon jó módja. Tisztában van vele, mivel jár és felügyelné is.
Kedves kérdezö, szerintem a fajtája mindegy, csak kölyök legyen. és ha kérhetem, ha arra kerül a sor, hogy átgondoltátok és befogadtok egy kisállatot, ne vegyetek, hanem egy közeli menhelyröl fogadjatok örökbe.
Szerintem érdemes egy barátságos kölyköt örökbe fogadni. Tele vannak velük az allatvedok, nagyon könnyen fogsz találni.
Macskáknál szerintem tökéletes választás a sima keverék.
Azt hozzátenném, hogy a legtöbb macska fél a gyerekektől és épp ezért ajànlanék kölyköt. Ők rugalmasabbak, el fogják fogadni hamar a lányod. Nyilván szépen banjon velük és ami fontos, hogy ne emelje fel a hangját az elején.
A gyerekek ugye hajlamosak magasabb hangszínen beszélni vagy hirtelen felkacagni stb, amitől egy új macska megijedhet.
De ha megszok titeket, utána nem lesz gond, nem fog már félni.
De nálunk egyébként a felnőtt macskàm is nagyjából 1 hét után megszokta a gyerekek jelenlétét és kifejezetten megszerette őket.
Az oltasait és az ivartalanítàst, fereghajtast érdemes rendezni majd, a gyerek érdekében is. Pl egy ivaros, felnőtt kandúrt nem javasolnék gyerek mellé. De egy ivartalant simán, teljesen más a természetük.
Nem vennék fajtisztát, inkább egy örökbefogadott "vegyeske". :)
Viszont CSAK akkor vágjatok bele, ha van felnőtt a családban, aki vállalja, hogy lehet hogy neki kell majd gondoznia a macsekot.
Köszönöm, mindenkinek. Pár válaszoló úgy képzeli el ezt a "kislányomnak szeretnénk" dolgot, hogy oda adom a kezébe a kiscicát és hagyom, hogy a kislányom azt csináljon vele, amit akar, almozza, etesse stb? Ez tévedés, természetesen én lennék a gondozója, a kislányom meg csak simán élvezné a kiscica társaságát, és játszhatna is vele...
Nyilván nem várnám a hat évestől, hogy precízen takarítson almot, etessen.
Azt hiszem mi is tenyésztőtől veszünk, a keverékmacskák nem tetszenek, amúgy is ki tudja milyen gyenge idegrendszerük van. Talán a tenyésztő is fog tudni segíteni.
Sajnos menhelyekkel kapcsolatban nekem is rossz tapasztalatom van, egy iskolában dolgozom, évente többször van rendezvény pl alapítványi - farsangi bál, karácsonyi vacsora, valamilyen alapítványi bál stb, és az ételmaradékot mindig intézem a kutya menhelynek. Úgy néz rám az ott dolgozó nő, mintha ő tenne nekem szivesseget, holott ő kuncsorog folyton tápért, pénzért a Facebookon. Annyit nem mondott még, hogy köszöni... Szerintem fordítva ül azon a bizonyos lovon, azt hiszi magáról, hogy ő az angol királynő, és mindenki az ő lába előtt esdekel, nagyon flegma... Na ezt csak mellékesen mondom, hozzá biztos nem megyek kiscicáért, el tudom képzelni, hogyan játszaná az agyát, amiért ő ad nekem állatot.. Kösz, inkább veszek.
Kérdező, ha azt írod, hogy NEKI szeretnétek egy cicát, hogy tanuljon felelősséget, meg hogy tudna gondoskodni róla felügyelettel, az igen, úgy hangzik mintha ő gondozná.
" a keverékmacskák nem tetszenek, amúgy is ki tudja milyen gyenge idegrendszerük van"
Ez hatalmas butaság. :(
Kedves Kérdezö,
Nem mondanám, hogy a szívembe loptad magad az utólag leírtakkal, de gondolom, nem is az volt a célod. Azzal egyetértek, hogy szeretnél a kislány mellé egy kiscicát, amivel felügyelet mellett gyakorolhatja a gondoskodást, törödést. Amivel nem értek egyet, hogy a keverék cicáknak gyenge idegrendszerük lenne. Éppen hogy a tenyésztett, vagy inkább szaporított cicáknak gyengébb az idegrendszere és hajlamosabbak a betegségekre. Ha tenyésztötöl veszel, ami valószínüleg (de nem biztos) "jobb minöségü" akkor mélyen a zsebedbe kell nyúlni. Szaporítótól vehetsz olcsóbban, de az meg jó eséllyel lesz hajlamosabb betegségekre. A másik amivel nem értek egyet, hogy azért nem adsz esélyt egy menhelyes cicának, mert nem szimpatizálsz a menhelyes lúvnyával. Itt nem egy játékbabáról van szó, amit abból a boltból veszel, ahol kedvesebben szolgálnak ki, hanem egy ártatlan pici életröl, aki nem tehet róla, hogy megszületett és oda került ahol most van, akinek adhatnál esélyt a túlélésre és egy normális életre.
Egyet értek azzal, aki azt mondta: Ha szeretnél egy kisállatot, menj el egy menhelyre. Nézz a szemükbe. Ha haza tudsz menni úgy, hogy egyet sem viszel haza, neked nem kell kisállat.
Szia!
Nekünk orosz kék cicánk van, tenyésztőtől. Szaporítótól nem tudsz venni, náluk nincs fajtatiszta, csak szürke házicicák, és teljesen máshogy viselkednek. Az ő áruk 200.000 Ft körül mozog, de szerintem megéri. Nekünk teljesen jól kijön a gyerekekkel, hagyja magát dögönyözni! :)
Azokkal a fanatikusokkal meg ne foglalkozz, akik a szádba akarják nyomni a menhelyi cicát. Én is hallgattam ezt hónapokig, mire megtaláltam ezt a fajtát. Nem szerettem volna én sem gyerekek mellé, illetve én beleszerettem az ő külsejükbe, amilyet egy menhelyen nem fogok soha találni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!