Hogy védjem meg a macskát a szomszédtól és az össze vissza kajálástól, valamint a betegségektől?
Figyelt kérdés
A szomszédom minden áron azt szeretné, ha én átvinném játszani a cicámat az övéhez. De az övé kint is járt felügyelet nélkül, az enyém benti, csak futtatóban lehet kint. Most hülyének fogtok tartani, de ha az ő macskája elkapott vmit, nem szeretném, hogy az enyém elkapja. Illetve lehet ezt is furának tartjátok, de én nagyon odafigyelek arra, hogy mikor mit eszik. Az övé viszont mindenfélét kap, pörkölttől kezdve, párizsin át a tescos macska konzervig mindent, ami épp akciós vagy ami van otthon. És nem szeretném, hogy az enyém beleegyen azokba.
A probléma, hogy mi jóban vagyunk amúgy és ezt nem akarom elrontani, meg hazudni sem akarom, de a cicámat féltem.
Mit kéne tennem, mondanom?
2019. okt. 18. 23:39
11/16 Salx Narval válasza:
Én biztos, hogy nem találnék ki sztorikat. Egyszerűen megmondanám neki, hogy nézd nem akarom, hogy a macskám más macskával érintkezzen ne hozd át a tiédet és én sem viszem át az enyémet. Ez tiszta beszéd, ha ezen megsértődik a lelke rajta. Nehogy már olyan dolgot erőltessen rád amit te nem akarsz és még te érezd magad rosszul emiatt. Udvariasan megmondod, hogy nem és kész.
12/16 anonim válasza:
Mond meg neki egyszerűen, hogy nem szereti a többi cicát, össze vissza veri őket.
13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek.
2019. okt. 19. 08:03
14/16 anonim válasza:
Nem kell itt semmit kitalálni, amit a szomszédod akar, az eleve hülyeség! Ezek nem kutyák, és a macskát (hacsak kiskorától kezdve nincs úgy szokatva), nem lehet csak úgy összevissza hucápolni! Egyrészt a macska retteg az idegen helyeken, másrészt ha két idegen macskát összeengedsz, azok mindent fognak, csak játszani nem! Hacsak nem kölykök... Felnőtt macskákat kb. hetek kérdése összeszokatni, nem csak úgy megy, hogy összeengeded őket és kész!
15/16 anonim válasza:
Igazábol, mond meg neki, ha megvannak a ővéinek a oltásai, fev/fiv-re szürve van, akkor oké a dolog. De addig lutri. És még hazugság sem lesz a dologban.
16/16 anonim válasza:
Nem kell semmit sem hazudni. A macskák nem élvezik a másik felnőtt macska társaságát. Verekedés lenne belőle, és fertőzés. Az ő cicája kijáró volt, ezért veszélyes a tiédre. Nyugodtan mond ezt neki. Ezen nem sértődhet meg. Ha szeretne társat a cicája mellé, akkor szerezzen egy kölyköt. Nagyon is nehéz összeszoktatni két felnőtt cicát. Fújnak, karmolnak, leesnek menekülés közben magasról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!