Hány évig él el egy nem ivartalanitott kinti benti oltás nélküli kandur? Most 5 éves ha beadatom neki most a kombinált oltást megvédem a betegségektől vagy már késő?
Az oltás sosem késő, ez igaz. :)
Amúgy az oltásoknak semmi köze ehhez. Mármint az orvosok szerint megvédi az állatokat. De ha kijár, bármi baja történhet, oltás ide vagy oda... :/
Plusz én körbe kérdeztem a macskás ismerősöket: van akinek 4 cicája is van és egyik sincs oltva és kijárnak. Van köztünk 2-3 éves cica is, meg van öreg is. Soha nem volt semmi bajuk.
Inkább az ivartalanítást szorgalmaznám, mert akkor legalább kevesebb macskával érintkezik nyállal, vérrel. Amíg ivaros, addig tuti van ilyesfajta kapcsolat más macskákkal és könnyeben is kap el bármit.
Nekem a mostani cicáim előtt volt egy ivartalanított kinti-benti kandúrom, nem kapott semmi oltást és soha nem volt beteg, de sajnos a 14. évében a lábával lett valami és onnan már egyre rosszabbul lett és sajnos meghalt (dokik kezelték).
Az oltásokkal én hadilábon állok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!