Hogyan tudom megvédeni a kutyámat a betegségektől?
Ne parázz. Neked is a fejedre eshet holnap egy tégla, vagy elkaphatod a buszon valakitől a Dengui-lázat, vagy akármi. Így nem lehet élni. Tegyél meg mindent a védekezésért, de ne vonulj üvegbura alá.
Kapjon évente kombinált oltást, meg a veszettség ellenit is természetesen. Nagyon figyelj rá, hogy mindig (télen is!!) legyen rajta valami kullancs elleni védelem - nekünk a Bravecto tabletta vált be, ami sajna drága, de mivel a kullancsok több halálos betegséget is terjesztenek, inkább kifizetem... Kapjon rendszeresen féreghajtót, és megfelelő időközönként valamit, ami a szúnyogokat is távol tartja, mert a szívférgesség is egyre gyakoribb.
Ivartalaníttasd, évekkel meghosszabbíthatja az életét.
Ne engedd, hogy romlott kaját egyen, ne engedd, hogy koszos, nyálkás, mocsaras vízben ússzon, ne adj neki csöves csontokat meg azt a sokféle kaját, ami nekünk teljesen hétköznapi, de a kutyának méreg. Ne adj neki nyers sertéshúst. Tulajdonképpen tiszta vízen és jó minőségű száraztápon kívül nincs is másra szüksége, ha csak nem BARFozol vagy ilyesmi.
Mozgasd a fajtájának és az életkorának megfelelően, mértékkel, ésszel.
Biztosíts neki napi szinten szellemi kihívást.
Figyeld a kutya viselkedését, és ha szokatlant tapasztalsz,pl. nem eszik, levert, hány vagy ilyesmi, vidd el állatorvoshoz, ne halogasd. Inkább vágjanak meg párezer forinttal feleslegesen, mint hogy ne vegyenek észre valami komoly bajt időben.
ma 19:08
Egy orvosnak nem kell külön mondani, mivel oltson. Látja z oltási könyvet, és aszerint olt.
Ha előtte parvos kutyátok volt, akkor sajnos, a vírus ott figyelt a környezetetekben. Oltás, plusz egy lappangó fertőzés összeadva = betegséggel.
A parvó sokáig jelen van,de 3-4 hónapot olvastam,hogy addig kölyök kutyát semmiképp sem lehet hozni.
Nekem pedig a 4 éves kutyám volt parvós úgy,hogy oltva volt kiskorától kezdve.Még is elkapta és azt írják a kölyök-fiatal kutyákat támadja meg inkább a betegség.
Érdekes mód amikor még élt aki a kutyám mellett volt kutya.Nem kapta el a betegséget,pedig érintkezett az enyémmel.Meg ugye mivel ment a hasa meg hányt éjszaka is.Így nem keltünk fel 5 percenként takarítani.Szóval simán elkaphatta volna de nem. Minden nap mondjuk többször hipós,domestoszos vízzel mostunk fel,egész nap kb szellőztettünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!