A Bullmastiff hajlamos megvédeni a gazdáját?
Ez nem fajtafüggő.
Bármelyik kutya tanúsíthat valamiféle ellenállást, ha a "falkát" támadás éri.
És bármelyik lehet hajlamos is, bár az régen rossz, ha arra van benne hajlam, hogy védelmező magatartást tanúsítson a gazdájával szemben.
Gazdájával szemben? Ezt hol olvastad???
Igen, még képzés nélkül is hajlamos/hajlandó megvédeni a gazdáját. Állattól és embertől is. Tapasztalat.
3. vagyok
Na, aztán melyik miért tetszik? Volt már ilyen kutyád? Hol lakna? ÉS: Mennyi pénzt áldoznál rá??? (nem csak a vételár)
3. vagyok
Csak azért kérdeztem, mert sok az olyan, aki "kell-egy-pitbull-ingyé-de-jó-vad-legyen-és-villogni-akarok-vele-és-sose-volt-ilyen-kutyám". :)
Nekem volt bullmacim, a volt férjemnek dobija, most cane corso van és szombaton megyek az amstaffomért.
Mindegyik nagyon jó kutya, ha nem idegbajos. :)
Utánaolvastál a fajtának?
Tudod, hogy mire használták korábban?
Az éjszakai vadőröket védte.
A két fajta elég messze áll egymástól, minden tekintetben. A bullmacit elég könnyű lefárasztani, utána elfekszik egy sarokban. Amíg a másik egy terrier, akivel érdemes valamilyen sportot választani (akár többet is).
Mindkettő illene az életviteledhez?
Egyébként nekem bullmacim van, ha szükség lenne rá, besegítene, ha baj van.
"Gazdájával szemben? Ezt hol olvastad???"
...a gazdájával szemben tanúsít VÉDELMEZŐ MAGATARTÁST!!!
A fogyatékosok és a gyengébb szövegértők kedvéért körbemagyarázom ennek a jelentését.
Ez nem azt jelenti, hogy a gazdájával szemben lép fel támadólag, hanem hogy őt védelmezi, vele kapcsolatosan, vele szemben viselkedik védelmezően.
Az, hogy hajlamos/hajlandó, több szempontból kerülendő dolog.
Egyrészt egy saját döntésből, kéretlenül történő védelem a legritkább esetben kontrollálható.
Másrészt védeni csak a gyengéket kell, egy erős, határozott, nyugodt kisugárzású gazdát egyetlen kutya sem fog csak úgy magától automatikusan megvédeni.
Tehát ha egy kutya saját magától úgy dönt, hogy a gazdája védelemre szorul, az régen rossz, mivel az egy elég egészségtelen felállás, hogy a kutya egy gyenge, védelemre szoruló falkatársat lásson a saját gazdájában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!