Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Vajon életben marad? SÜRGŐS!

Vajon életben marad? SÜRGŐS!

Figyelt kérdés
sziasztok! találtam tegnap egy kis cicát, olyan 3 napos körül lehet az út szélén egy dobozban találtam rá!! ha valaki tud segítsen már mivel ettessem!! még soha nem volt cicám nem tom hogy mi legyen!!!
2010. júl. 15. 14:09
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%

vehetsz neki tápszert(külön macskáknak)de lehet házilag is etetni.

házi recept:2,2 dl tejbe egy tojás,30 ml(2 evőkanál)méz.

melegítsd meg testhőmérsékletűre(37 fok)csuklóra cseppentve ellenőrizd.

néhány óránként etesd.

etetéshez cumisüveget vagy szemcseppentőt használj,( saját megjegyzésem:de van az,amibe az oltást beleteszik...nem tudom a nevét,de az is jó.)

ezeket egy állatorvos által írt könyből írtam.

2010. júl. 15. 14:17
 12/37 anonim ***** válasza:
23%
adhatsz neki valami finom alutasakos kaját, kevés tejjel vagy vízzel higítva, azzal nem árthatsz neki. Száraz tápot még ne, azzal most inkább árthatsz neki, a meleg miatt is.
2010. júl. 15. 14:20
 13/37 anonim ***** válasza:

Vicces, pont te nem adtál szakszerű tanácsot. xD Ilyen pici cicát nem etetünk baba tápszerrel meg tehéntejjel! Vegyél neki makcsatápszert, kérdező, meg kis cumis üveget vagy fecskendőt.

Aztán simogasd a hasát is vizes szivaccsal. Vagy keress vaalkit akinek van anyamacskája.

2010. júl. 15. 14:20
 14/37 anonim ***** válasza:
72%
Alutasakos kaját? Te az újszölött babát is pörkölttel etetnéd? oO
2010. júl. 15. 14:21
 15/37 anonim ***** válasza:
63%

basszátok meg! ekkora hülye embereket... a macskatej még sűrűbb mint a házi tehéntej aminek kb 30 tejszírtartalmát leszívják más tejtermékekre... nem elég híg a 2,8% még hígítsad vízzel? dikkkkkkkkkkkkk

szval... lehet kapni macskatejféle készítményeket.. ha azt nem issza akkor csak simán tej vagy víz esetleg mindkettő de külön!

másrészt meg egy 3 napos macska tudod hogy néz ki... mert annak se a szeme se a füle nem nyílt még ki .--"

vidd el állatorvoshoz, mert lehet hogy kezdeti gyulladást is kapott valamitől..

a lényeg, hogy vidd el az állatorvoshoz és kérj tőle tanácsot...vagy ha beszari vagy akkor egy közeli macskatenyésztőhöz vagy akinek születtek már kiscicái..ennyi

2010. júl. 15. 14:23
 16/37 anonim ***** válasza:
71%
alutasakos kaj? tehéntej? ....megölnéd vagy mi? Xd O.o
2010. júl. 15. 14:24
 17/37 anonim ***** válasza:
Szia! Hasonló cipőben jártam, mi is kis cumisüvegből és fecskendőből etettük. Nekem azt mondták a házi tej jobb, mint bolti. Ha tejet adsz neki ne melegítsd többször, inkább egyszerre kevesebbet és majd utána még melegítesz. Állatorvosnál kérdezz rá,mert én sem vagyok szakértő:)Sok sikert!
2010. júl. 15. 14:24
 18/37 anonim ***** válasza:

Vagy 4-5 éve a padlásunkra fialt egy macska de otthagyta őket és csak a nyávogást hallottuk. Mire megtaláltuk őket 2 elpusztult 2 pedig életben maradt. Anya azzal az injekciós tűs izével itatta őket (tejjel) sajnos pár hónapos korukban valamiért ők is elpusztultak. Pedig szépen fejlődtek :S.

Szerintem kicsi rá az esély...bár amik most vannak. Lehet, hogy megmaradnak :)

2010. júl. 15. 14:26
 19/37 anonim ***** válasza:
68%
elmondanám, hogy cica tenyésztéssel foglalkozunk és nekünk ezt az állat orvos mondta, aki évekig tanult egyetemen, és csak nem mondhat hülyeséget. aki tud jobb tanácsot az adjon, én csak azt mondtam el, amit nekünk mondott az orvos. azt mondta, hogy nem ehet tehén tejet még a pici, mert túl "nehéz" neki, nem pedig túl sűrű. És mi baba tápszert is adtunk nekik, mikor meghalt az anyukájuk, de biztosan hülyék voltunk, hiszen azóta is élnek, na mind egy. kedves kérdező sok sikert a kis cicához. :)
2010. júl. 15. 14:27
 20/37 anonim ***** válasza:
Értem, hogy szerintetek gyilkosság alutasakossal etetni, de nekünk bevált, minden rendben volt.(Nem is egy cicánál, hanem 4-nél.) Egyébként állatorvos tanácsolta, ugyanúgy fecskendővel.
2010. júl. 15. 14:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!