Szerintetek önzőség kizárólagosan a házba tartani macskát úgy hogy van kert is?
Remélem értitek a kérdést.Lesz új cicusunk viszont őt kizárólagosan a házba szeretnénk nevelni,méghozzá azért mert az előző cicánk kinti-benti volt aztán egyszercsak nem jött haza:(:((ivartalanított volt) Nem akarok még egy cicát elveszíteni...A házunk se olyan kicsi, szerintem ellenne.
Valamint ajánlanátok kicsit lustább fajtájú macskát amelyknek nincs akkora "kalandvágyási vágya"?
Szobacicáim vannak, nincs kertem. Valószínűleg ha kertes házban élnék, akkor sem engedném ki őket, mert halálra aggódnám magam hogy mi van velük. Pedig az nekik sokkal jobb lenne. Szóval szerintem önzőség, mégis így tennék. Egyszerűen mert nem tudnám elviselni ha bármi történne velük.
Amúgy a brit cica kimondottan szobacicának való, nem nagy a mozgásigénye és jól el van egyedül is.
Kedves kérdező!
Könyörgöm neked, ha fiatal vagy, ne menj ki SOHA az utcára, iskolába, sehova a kerten kívülre!!! Elkap az eső, megázol, megbetegszel, vagy elüt az autó, megtámad egy csapat cigány, lelő valami elmebajos, megbicsaklik a bokád, kiesel az autók elé, elütnek.
Ha gyereked van már: ne engedd ki soha a kerten kívülre! Soha. A biztonságát csak így tudod szavatolni, és mindent megteszel érte. Soha nem fog kapni mondjuk szívrohamot, vagy te se, soha nem lesztek betegek. Minden baj el fog titeket kerülni.
Ja, hogy de szeretnél néha néhány tíz négyzetméteren kívül valami mást is látni? Hogy képzeled, akkor meg fogsz halni!!
Hihetetlen, milyen ostoba és buta emberek vannak.
Ha nem kifejezetten szobamacska, akkor lehet, hogy elégedettnek fog tűnni, ha bentre van szoktatva, de csak annak fog tűnni. Ugyanis benne van az ösztönében, hogy bejárjon nagy területeket, főleg, ha kandúr.
A lusta macskának meg tipp? Valamilyen játék esetleg? Húzogass a földön előtte valami papírt mondjuk, előbb-utóbb csak felébred a vadászösztöne.
Bizonyára az utolsó válasz írójának,vagy nincs szabadon tartott macskája,vagy nagyon jó szomszédai vannak.
Falun laktam és a kijárós kandúr macskáim közül egy sem érte meg még a 2 éves kort sem.Megmérgezték,macskacsapda,felakasztották,kutya elkapta,autó elütötte,stb....sorolhatnám még.
Rossz hasonlat volt,hogy a gyereked se engedd ki...a macskát ezernyi életveszély fenyegeti,nem apró kis megfázások.
A macska nagyon alkalmazkodó állat és ha foglalkozol vele,akkor tökéletesen jól érzi magát lakásban is.
Megértelek hogy nem mered kiengedni,én átéltem jó pár szeretett,családtagként tartott cica elvesztését.
Most tömblakásban lakom.4 éves ivartalanított kandúrom nagyon jól érzi magát.Itt még hozzáfűzném,hogy a kandúrok amúgy is nagyon kényelmesek.Imádnak szundikálni.
Látom, le is lettem pontozva, szerencsétlenek....
A kérdező meg menjen el egy állatmenhelyre, vagy kérdezzen meg egy állatorvost. Vajon ki fogja azt tanácsolni, hogy ne engedd ki a macskát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!