Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szerintetek önzőség kizárólago...

Szerintetek önzőség kizárólagosan a házba tartani macskát úgy hogy van kert is?

Figyelt kérdés

Remélem értitek a kérdést.Lesz új cicusunk viszont őt kizárólagosan a házba szeretnénk nevelni,méghozzá azért mert az előző cicánk kinti-benti volt aztán egyszercsak nem jött haza:(:((ivartalanított volt) Nem akarok még egy cicát elveszíteni...A házunk se olyan kicsi, szerintem ellenne.

Valamint ajánlanátok kicsit lustább fajtájú macskát amelyknek nincs akkora "kalandvágyási vágya"?

2010. júl. 14. 13:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem önzőség, sőt! Biztonságosan tartani egy cicát csak akkor tudsz, ha 1: nem engeded ki, 2: macskabiztossá teszed a kerítésed, hogy ne jusson ki. A közhiedelemmel ellentétben a cicák nagy részének ez ellen semmi kifogása nem szokott lenni.
2010. júl. 14. 17:20
 12/17 anonim ***** válasza:

Szobacicáim vannak, nincs kertem. Valószínűleg ha kertes házban élnék, akkor sem engedném ki őket, mert halálra aggódnám magam hogy mi van velük. Pedig az nekik sokkal jobb lenne. Szóval szerintem önzőség, mégis így tennék. Egyszerűen mert nem tudnám elviselni ha bármi történne velük.

Amúgy a brit cica kimondottan szobacicának való, nem nagy a mozgásigénye és jól el van egyedül is.

2010. júl. 14. 17:54
 13/17 anonim ***** válasza:
44%
Hát szerintem ez nem valami szép dolog.Egy rendes cica általában visszamegy(kivéve halál és lopás esetén).Csináltass neki cicaajtót.A helye kaja meg minden legyen benn a házban,és ha inkább ott játszasz vele,meg ott van minden cucca,többet lesz benn.De ne korlátozd ennyire.Ne haragudj,de mint egy állatimádó,azt mondja hogy legyen azért kinn is.Mellesleg azt te is tudod,hogy egy embernek kell a friss levegő,akkor szerinted egy macskának nem?! Ő még vadabb, mint mi, neki több mozgástér is kell.
2010. júl. 14. 18:16
 14/17 anonim válasza:
9%

Kedves kérdező!

Könyörgöm neked, ha fiatal vagy, ne menj ki SOHA az utcára, iskolába, sehova a kerten kívülre!!! Elkap az eső, megázol, megbetegszel, vagy elüt az autó, megtámad egy csapat cigány, lelő valami elmebajos, megbicsaklik a bokád, kiesel az autók elé, elütnek.

Ha gyereked van már: ne engedd ki soha a kerten kívülre! Soha. A biztonságát csak így tudod szavatolni, és mindent megteszel érte. Soha nem fog kapni mondjuk szívrohamot, vagy te se, soha nem lesztek betegek. Minden baj el fog titeket kerülni.

Ja, hogy de szeretnél néha néhány tíz négyzetméteren kívül valami mást is látni? Hogy képzeled, akkor meg fogsz halni!!

Hihetetlen, milyen ostoba és buta emberek vannak.

Ha nem kifejezetten szobamacska, akkor lehet, hogy elégedettnek fog tűnni, ha bentre van szoktatva, de csak annak fog tűnni. Ugyanis benne van az ösztönében, hogy bejárjon nagy területeket, főleg, ha kandúr.

A lusta macskának meg tipp? Valamilyen játék esetleg? Húzogass a földön előtte valami papírt mondjuk, előbb-utóbb csak felébred a vadászösztöne.

2010. júl. 15. 11:18
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyára az utolsó válasz írójának,vagy nincs szabadon tartott macskája,vagy nagyon jó szomszédai vannak.

Falun laktam és a kijárós kandúr macskáim közül egy sem érte meg még a 2 éves kort sem.Megmérgezték,macskacsapda,felakasztották,kutya elkapta,autó elütötte,stb....sorolhatnám még.

Rossz hasonlat volt,hogy a gyereked se engedd ki...a macskát ezernyi életveszély fenyegeti,nem apró kis megfázások.

A macska nagyon alkalmazkodó állat és ha foglalkozol vele,akkor tökéletesen jól érzi magát lakásban is.

Megértelek hogy nem mered kiengedni,én átéltem jó pár szeretett,családtagként tartott cica elvesztését.

Most tömblakásban lakom.4 éves ivartalanított kandúrom nagyon jól érzi magát.Itt még hozzáfűzném,hogy a kandúrok amúgy is nagyon kényelmesek.Imádnak szundikálni.

2010. júl. 18. 12:38
 16/17 anonim válasza:
4 kijáró macskám van, és borzalmas szomszédaim.
2010. júl. 18. 18:16
 17/17 anonim válasza:
18%

Látom, le is lettem pontozva, szerencsétlenek....

A kérdező meg menjen el egy állatmenhelyre, vagy kérdezzen meg egy állatorvost. Vajon ki fogja azt tanácsolni, hogy ne engedd ki a macskát?

2010. júl. 18. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!