Ötlet egy "vadlóhoz"?
Hová valósiak vagytok, csak mert szeretem az ilyesmi izgága lovakat, és nagyon érdekelne. Milyen származású?
Ötleteket látatlanban senki nem fog tudni adni, de érdekes lónak tűnik számomra.
Kérdezó, szerintem óvakodj az önjelölt lókiképzőktől, akik "szeretikaz ilyen fajta lovakat". Ezek többnyire nagymellényű amatőrök, és ritkán van még az a szakmai tudásuk, amiről azt hiszik hogy megvan. Jó lóval bánni bárkinek megy, de jó lovat csak szakember tud képezni.. A hannoveri egy elég erősen sportoló fajta, robbanékonysággal, nagy mozgással - nem kifejezetten igásló, maximum egy könnyű hámosnak mondanám (bár igaz, hogy egy sokoldalú mg-i ló volt a cél... KB mint nálunk a gidrán, de a hannoveri magasabban telivérezett). Biztos az, hogy hannoveri? Nem feltétlenül a "rossz bánásmód" hozza ki a lóból ezt a viselkedést, gyakoribb, hogy egy temperamentumos vérmérséklet nincs a helyén kezelve. Az, hogy esetleg sokat rohangál, bakol, az lehet az is, hogy keresi a társai, zavarja az egyedüllét, egyszerűen jól esik neki mozogni, akármi, ezt ennyiből nem lehet megítélni. Az, hogy a többi lóval hogyan viselkedik lehet dominancia miatt vagy egyszerűen szocializálatlan. Azok a lovak, amelyek a ménesi rangsorban is előbbre vannak vagy rosszul szocializáltak azoknak a kapcsolata az emberrel is nehezebb. Nem tudni h mi a neme. Ha netán mén az elsődleges, hogy ki legyen herélve. Mennyi idős? Egyáltalán hogyan lett kipróbálva mielőtt elhoztátok? Ugye ki lett próbálva?
Szerintem olyan szakembert keress, aki tényleg ilyen lovamra van specializálódva, és ne önkénteseket, mert netán történik egy komoly baleset, és szerintem nincs senkinek szüksége a bonyodalomra. Rendszeres, intenzív munka kellene neki, amit szakember csinál, nem ti, meg nem a szomszéd tökös unokaöccse. Sokat segíthet esetleg Fitocavalló nyugtató gyógynövénykeverék, vagy más márkájú relax készítmény. Szakemberként pedig Boros Ivót ajánlom neked. Azt nem tudom, hogy magasabb szintű síkmunka/fogatos munka képzésében jártas-e, de az ilyen viselkedés problémás keménydió lovak általában megsímulnak a keze alatt - leginkább belovaglással kapcsolatban szokták keresni szerintem, de még kell kérdezni, tud-e segíteni. De nem mondom, hogy nem kell majd egy-két nagyobb orrba verés a lónak ahhoz, hogy felfogja hol a helye az ember-ló rangsorban. Ha érdekel, privátban tudok neked küldeni elérhetőséget. Annyi bizonyos, hogy ez így nagyon veszélyes móka, a lónak sem jó, mert oltani, féreghajtani, körmölni elképzelésem sincs, hogyan lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!