Érdemes lovat venni 3 hónap lovaglás után? Többi lent!
"Negatívakat nem kérek!!!"
Nos, akkor pozitívan!
Tisztában vagy, mennyibe kerül egy hátasló?
Tudod-e, hogy a lovon kívül mi mindennek kell még lennie, hogy lovat tarthass?
Lesz-e időd rendszeresen foglalkozni lovaddal? (NO, nem a lovaglás, hanem az istálló kitakarítása stb!)
Ha nem, te gondoskodsz saját-istállós elhelyezéséről lovadnak, tudod-e, mennyibe fáj a bértartás?
.
Ha mindennel tisztában vagy, kérdésed magad megválaszolni képes vagy.
Én ezt még átgondolnám. Nem űzöd túl régóta ezt a sportot, lehet az első esés elveszi majd a kedved (persze nem tudom, mennyire vagy kitartó, mekkora álmod teljesült azzal, hogy elkezdted).
Az anyagi helyzeted nem ismeresem, de azért egy lovat megvenni nem olcsó, emelett majd minden hónapban jön a boxbérlet, takarmány költség. Orvosi ellátás se olcsó, patkoltatni is kell a lovat. Nézz utána, mi mennyi.
Ami még szintén fontos, hogy akkor minden nap foglalkoznod kell a pacival, le kell mozgatnod. Lesz erre időd?
Ennyi idő után már nem érdemes lovat venni. Nem is tudsz olyan lovat venni jelenleg ami jó lenne. Így kezdésnek egy iskola lovat kellene venned amin megtanulod rendesen az alapokat. Utána lekellene cserélned mert már ha magasabb szinten vagy az kevés lesz és kell egy olyan ló ami nem iskola ló de nem fog kiugrani alólad hanem egy átlagos hobbi ló ami iskola lónál jobb. Utána megin cserélhetsz lovat hogy komolyabban tudj foglalkozni az ugratással mert egy sima hobbi ló nem biztos hogy fog veled métert ugrani.
Annyiból is nem ajánlom ennyi idő lovaglás után a ló vételt mert nagyon könnyen el lehet őket rontani és az szintén egy ló cserével járna. És ugye egy ló nem egy olcsó mulatság és nem is praktikus se neked se a lovaknak hogy mindig más minden.
Várj még ezzel addig amíg biztosan tudsz vágtázni és szinte az összes lovardai lóval tudsz dolgozni.
Még annyit tennék hozzá az előzőekhez, hogy egyébként sokkal jobban megtanulsz lovagolni, ha nem mindig ugyanazt a lovat lovagolod.
Minden ló viselkedése más, mindnek van valami "heppje", s a lovardai lovakon ezekhez hozzászoksz.
Minél több lovat lovagolsz, annál jobb, rutinosabb lovas lesz belőled. Ne korlátozd le magad rögtön az elején.
Ha ram hallgatsz, ne vegyel lovat. Eloszor tanulj, olvass utana mi kell egy lotartashoz. Alapszinten tudj lovagolni, beleertve a vagta is!! En 13eve lovagolok, 13ev lovaglas elteltevel vettem csak lovat magamnak. Most 5honapja megvan. De nyilvan en itthon tartom mert van itt 5lo ferohelyes box/istallo es nyilvan konnyebb igy lovat tartani.
Remelem tudtam segitteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!