Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A ló okos állat? Okosabb mint...

A ló okos állat? Okosabb mint egy kutya?

Figyelt kérdés
Pl az én kutyám.úgy lett nevelve hogy soha nem.harapna meg senkit, kaját.akármit kiveszek a szájábol, meg sok dologra megtanitottam nem ilyen egyszerű dolgokra h pl ül, fekszik, hanem nehezebbre is. Én mondjuk egy lóban.soha nem.biznék meg hogy esetleg úgy támad kedve akkor megrúg, vagy olyan kedve van hogy megharap, hallottam olyan.lórol ami elharapta a gazdája torkát

2018. aug. 8. 09:49
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Amennyire csak egy ilyen kérdésre lehet, mások már leírtak előttem jó válaszokat. Egy ragadozó és egy növényevő intelligenciáját aligha tudod egymáséhoz hasonlítani; teljesen más sok ösztön, motiváció és a tanulási folyamat.
2018. aug. 8. 11:58
 12/29 anonim ***** válasza:
9-es, miért is érdemelném meg? Én rendesen bánok az állataimmal, mindennél jobban szeretem őket, de persze mindenki magából indul ki. :)
2018. aug. 8. 12:30
 13/29 anonim ***** válasza:
Egyébként, kilences, ha már belinkelted, elolvashatnád. Az egész cikk azt igazolja, amit én írtam, csak nézz bele! :D
2018. aug. 8. 12:33
 14/29 anonim ***** válasza:
36%
Megérdemelte mert állatkínzó módon meg akarta itatni, mi?
2018. aug. 8. 12:41
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem attól lesz okos egy állat hogy nem támad meg, a tengerimalac se ugrik a torkodnak mégsem (no offence) az eszéért szeretik.

Az állatok sok féle képpen lehetnek okosak, a macska pl kb annyira okos mint egy kutya mégsem tudsz neki trükköket tanítani általában, nem azért mert nem érti hanem mert nem érdekli és megy a saját feje után.

A lónak érdekes képessége hogy a legapróbb jeleket is észreveszi az emberen. Volt egy ló akiről azt hitték tud számolni mert ha mutattál neki egy táblát számmal annyiszor koppantott a patájával. Azonban valójában elkezdett kopogni és figyelte az apró rezdülést az arcodon mikor a számhoz ér. Ilyen szempontból ez is nagyon okos húzás mégsem tud elszámolni 10-ig.

Egyébként meg a ló nem úgy működik hogy gondol egyet és halálra tapos, te se random húzol be valakinek az utcán, egy állat akkor támad ha fenyegetve érzi magát.

2018. aug. 8. 13:11
 16/29 anonim ***** válasza:
na itt is egy cikk [link]
2018. aug. 8. 13:14
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Attól hogy félsz a lovaktól lehet 1000x értelmesebb a kutyádnál.

A ló amúgy hogy harapná el a gazdája torkát ?! :D

Ezzel csak valami idióta akart ijesztegetni az fix

És a lényeg hogy a kutyádnak megtanítod hogy ne harapjon meg egy dolog. De egy kutyának alap dolgokon kivül nem igazán lehet mit tanitani. Ül, fekszik , pitizik stb... lehet tréningezni ha az adott fajta megfelel de ha azt feszed egy lovat 3 éves korától 11éves koráig folyamatosan tanítanak, sőt 1 éves korától... 3 tól csak lovagolják már

2018. aug. 8. 13:14
 18/29 anonim ***** válasza:

"Megérdemelte mert állatkínzó módon meg akarta itatni, mi?"

Nem tetted meg, amit kértem. :) OLVASD. EL. A. CIKKET. V.É.G.I.G.

2018. aug. 8. 13:35
 19/29 anonim ***** válasza:
36%
A cikkíró sehol nem ért egyet azzal hogy "megérdemelte" a halált az ipse. Ez a megérdemelte dolog csak a hozzád hasonló állatnáciknál jön elő. Ha anyádat megtámadja egy kutya és spagettiként szívja magába édesanyád beleit akkor közöljem vele hogy: "Minek ment oda?".
2018. aug. 8. 14:11
 20/29 anonim ***** válasza:

Ha anyádat megtámadja egy kutya és spagettiként szívja magába édesanyád beleit akkor közöljem vele hogy: "Minek ment oda?"."

Egy szóval sem mondtam, hogy ilyen lett volna benne. De ha elolvastad volna a cikket, rájöttél volna. Ja, és arra is, hogy nem halt meg. :) Egyébként, a példádhoz hozzátenném, ha esetleg nem tűnt volna fel, hogy a ló és a kutya két külön faj. Segítek, ha a válaszaimat sem olvastad volna el: a lóról volt szó. :3 De ha lóval mondtad volna a példát, akkor igen, majdnem eltaláltad, de inkább azt, hogy "Miért ÍGY ment oda?". Így teljesen helytáll

2018. aug. 8. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!