A ló tiszta állat? (bővebben lent)
Köszönöm a válaszokat!
2.válaszoló,nem mintha tartani akarnék! :D
szia!
Nem tisztább, mint a kutya. De a kutya soha nem ássa el az ürülékét, nem tudom, honnan vetted. Csal a macska kaparja el. A kutyáim után mindig nekem kell(ett) összeszednem.
A hempergésnek is megvan a maga funkciója. Nálunk nagy karám van, nyáron szoktuk őket locsolni, hogy hűtsük őket, ezután fogják magukat, és belehemperegnek a legnagyobb porba. Nem azért teszi, hogy bosszantson, mert piszkos akar lenni, hanem mert ezáltal segíti a hőleadást, nem kap napszúrást és az élősködők ellen is véd.
Ha nincs sár, max porosak lesznek, sárnál is, ha csak abban tud hemperegni, akkor is azt mondják: 7 nap után magától lepereg :D Szóval a szőrzet is viszonylag tiszta. Sőt ha jól van takarmányozva még a poros ló szőre is csillog.
Ha teheti nem fekszik bele sem a lócitromba, se a húgyba, erre kínosan ügyel. Persze ha állásban van, akkor is igyekszik 1 helyre potyogtatni, de ott nem mindig van hely, hogy ne tudjon belefeküdni. Ismertem olyan lovat, aki úgy oldotta meg, hogy átfordult és a szomszédba potyogtatott.
A kutya meg nem tiszta állat, pl a kotorék és vadászkutyák előszeretettek hemperegnek más állatok ürülékébe, hogy elfedjék a szagukat (ragadozó). Ez számomra minden, de nem tiszta, sőt inkább undorító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!