Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ti használtok gerinc védőt?

Ti használtok gerinc védőt?

Figyelt kérdés
Jött a lovardába egy új oktató, és folyton azt mondogatja mindenkinek, h hordjunk herincbédőt. Jó tudom, h valamennyire véd, ha leesel, viszont nem a legkényelmesebb, én(és rajtam kívül elég sokan) csak terepre veszem fel. Nem érzem szükségét. Eddig 2x estem 10év alatt, de egyszer sem védett volna semmit, egyszer csak seggre estem, másodszor meg a kezem tört el. Ki hogy van ezzel? Ti használtok?
2018. júl. 12. 15:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
66%

Rendes méretet kell találni magadra, ami tökéletesen passzol. Ha pl túl hosszan vannak rakva a protektor műanyag betétei, általában könnyen le lehet pattintani az utolsót.

Egyetértek az edződdel, védeni kell a gerincet, főleg terepen, ahol nem egyenletes és sima a talaj!

2018. júl. 12. 15:32
 2/11 anonim ***** válasza:
21%
Nem
2018. júl. 12. 15:38
 3/11 anonim ***** válasza:
22%
Én még soha nem hallottam olyan lovardáról, ahol nem kötelező a gerincvédő.
2018. júl. 12. 18:33
 4/11 A kérdező kommentje:
Itt igazabol ugy vannak sztem, h sajat lovon azt csinalsz amit akarsz igazabol. Van aki kobakot se vesz🤷‍♀️
2018. júl. 12. 18:58
 5/11 anonim ***** válasza:
82%

Nálunk kötelező a kobak és a gerincvédő, még az edzőnek is. Ehhez a tulaj ragaszkodik, Fő a biztonság. A másik, hogy mindig benne van a pakliban egy lórólesés még a jobbaknál is, meg a lovarda biztosít minden védőfelszerelést minden méretben,ha baj van le vannak védve.

Az más kérdés, hogy személyszerint én utálom a gerincvédőt, de inkább ez arra az 1 órára, mint tolószék egy életre.

2018. júl. 12. 19:05
 6/11 anonim ***** válasza:
96%
Ötössel értek egyet!👍
2018. júl. 12. 23:00
 7/11 A kérdező kommentje:
Aki hord, az versenyre is hord? Többet is próbáltam, de egyik se kényelmes :/ és valamennyire a mozgásban is gátol :/
2018. júl. 12. 23:37
 8/11 anonim ***** válasza:
45%
Ami gátol a mozgásban, az nem jó rád. Olyat válassz, ami kényelmes, és fel se tűnik, hogy rajtad van.
2018. júl. 13. 12:09
 9/11 anonim ***** válasza:
68%
Én mindig húzok gerincvédőt és anélkül már annyira nem is érzem jól magam lovon. Múltkor vágta közben a lovam megbotlott előre esett én leszaltóztam a nyakán és ha nincs rajtam valószínűleg bajom is lett volna, így szerencsére pár lila folttal megúsztam. De olvastam már olyat is hogy ráestek ugrásnál a rudakra és a gerincvédőnek a részei lógtak rajta, úgyhogy szerintem érdemes felvenni.
2018. júl. 18. 15:05
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Rajtam volt gerincvedo, es meg igy is darabosra tort ket agyeki csigolyam.. Egnek all a hajam, amikor az ismeroseimet gerincvedo es kobak nelkul latom lovon, foleg ugras kozben. Sajnos annyira megserult a hatam, hogy muteni kellett. Ennek mar egy eve, azota is gyogytornazok, es iszonyu hatfajdalmaim vannak.. Azota sem ultem lora sajnos, szeretnek, de fizikailag nincs ra kesz a testem.

Kerdezo, ne ulj lora 3as szintu gerincvedo nelkul!

2018. júl. 24. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!