Kezdőoldal » Állatok » Lovak » LOVASOK! Milyen felszereléseke...

G. M. kérdése:

LOVASOK! Milyen felszereléseket használtok?

Figyelt kérdés

Nem olyan rég kezdtem a lovaglást, (pár hónapja) és természetesen szerelem volt első látásra, szóval most szeretnék, pár minőségibb felszerelést beszerezni. Az alábbiakból tudtok, modelleket, márkákat ajánlani?

-Lovaglónadrág

-Thermo csizma/cipő

-Téli lovaglónadrág

-Nyári és téli kesztyű

2018. jún. 24. 17:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kellemes középkategóriát keresed, én ajánlom a busse reitsport vagy a waldhausen oldalát, külföldre is szállítanak, emberi áron és jó az ár-érték arányuk. Jó, nem lesz ráírva, hogy equiline vagy ilyesmi, viszont ami terméket én eddig láttam tőlük (egész lovardának szoktunk rendelni), azok hosszú évekig nyúzhatóak.
2018. jún. 24. 18:23
 2/4 anonim ***** válasza:
74%
A lovaglónadrágból én a Decathlonosat ajánlom. Lehet nem neves annyira, de nagyon sokáig lehet nyúzni, aktív használat mellett is. Téli lovagló nadrág szintén Decathlon. A kesztyűt és a lovaglócipőt/csízmát pedig a nagylovasban vagy a Horze lovasboltban nézd meg.
2018. jún. 24. 20:56
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Decathlonos nadrág, semmi panaszom rá. Csizmát még én is keresgélek, hidegben egyelőre vastag lovaglózokni :(

Nagyon rég még egy vadászboltból szereztem egy vastag lovaglónadrágot amit télen is szívesen használok, érdemes lehet ilyen helyen is körülnézni. Amikor csak lehet nem hordok kesztyűt, nagyon nem szeretem nem eléggé érezni hogy mi történik a szár körül. Télen meg sajnos még abban is elfagynak az ujjaim...

Mindegyik, amit írtál szerintem olyan hogy nem feltétlenül kell a legdrágábbat megvenni (persze szíve joga mindenkinek), mert nem a legfontosabb darabok és nem találkoztam még felháborítóan gagyival. A pénz nagyobbik része inkább egy jó lovaglócipőre, jó kobakra megy nálam, kötőfék, vezetőszár, új kefék(ennyivel is egyszerűbb, akinek nincs saját ló), bőrápoló stb. illetve időnként némi luxusra mint pl. új kantár, bárányszőr huzat nyeregre, erdei gyümölcsös jutalomfalat stb.

2018. jún. 24. 23:27
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem is a közepes árkategóriát kell belőni.

Téli nadrágból én s a Decathlonost szeretem, viszont a "sima" nadrágai nem olyan jók. Az anyagukat, főleg térd környékén megeszi a lábszárvédőm, ami szintén Decathlonos és nem csak az olcsóbb nadrágoknak.

Naciból, ha nem növekszel tovább, akkor érdemes 15-20 ezer Ft környékét belőni. Kobakból is 20-25 ezres kategóriát ajánlom.

Thermo cszimából Loesdau csizmáját ajánlom, ez 20ezer körül van árban, viszont lovagolni nagyon jó, és szép csizma is. Viszont egésznapos istállóban létre megteszi egy 8-10 ezres bumszli orrú is, viszont szerintem abban lovagolni kész életveszély a lábfej kialakítása miatt.

Kesztyűt ne a Deacthlonból vegyél, mert a 90%-nak rettentően vékony a tenyere, nem nyerte el a tetszésemet. Anno volt régen a klp-ben Tattinis horgolt kesztyű, annak nagyon jó volt a tenyere is, és nyáron nagyon jó volt benne lovagolni, télire meg vettem egy thermot.

2018. jún. 25. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!