Milyen típusú kötőféket használtok? Melyik vált be jobban?
A csomózott kötőfék valójában nem kötőfék a szó szoros értelmében. Nem hagyjuk rajta a lovon, nem kötünk ki vele lovat, stb. A csomózott kötőfék földről idomításhoz és lovagláshoz való, tehát használatában jobban hasonlít egy kantárra mint kötőfékre.
Tehát ha rendesen kötőfékként használnád, ló kikötésre, rajta lenne a karában, esetleg boxban, kikötnéd lószállítóban, akkor csakis a hagyományos kötőfék jöhet szóba, a csomózott nem erre való.
Első vagyok. Értem én, hogy szimpatizálsz a csomózottal, szerintem meg van tök sok szép ugró nyereg, de ha nem ugrok, hanem díjlovagolok akkor minek?
Ezzel azt akarom mondani, hogy hiába tetszik a csomózott, ha nem arra használnád amire való, márpedig leírtad, hogy legelőn, boxban lenne rajta. Ezt pedig csomózottal nem azért nem szabad, mert veled akarnak kicseszni az emberek, hanem mert veszélyes.
Ha tetszik a csomózott és szeretnéd használni, akkor kezdj el földről dolgozgatni a lovaddal, lovagold kötőfékben, akkor rá tudod tenni a csomózottat, majd ha végeztél a lovaglással akkor leveszed róla, ráteszed a hagyományos kötőféket, és már mehet is ki a karámba. Itt a megoldás, így mindenki nyer, neked lehet csomózott kötőféked, a lovat pedig nem veszélyezteted azzal, hogy arra használod amire nem való... :)
Jaj bocsánat, nem láttam a nem-et :D
Akkor nincs is gond, használd a hagyományosat továbbra is és kész.. Esetleg szólhatsz a barátnődnek is, hogy mire való a csomózott és hogy másképp veszélyes lehet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!