A több milliós lovak miben különbek a többitől? Kinek van ilyen lova? Mit tapasztalt vele?
Az a különbség, hogy ha jó származású, akkor szakemberek bevonásával tenyésztésbe tudod venni. Ha herélt akkor az az előnye a jó származásnak, hogy ha megszorulsz/megunod/vagy akármi, akkor el tudod adni viszonylag könnyen, főleg ha szánsz egy kis pénzt a versenyeztetésére is.
10 000 euró amúgy nem sok egy jó származásért. Én sem felvágásként mondom. Egy belovagolt kisbérit kapsz 1,5 millió forintért bizonyos tenyésztőknél, ami talán 110-en sem ugrik hobbilovassal vagy ifivel. Kétszer ennyiért egy jó származású pl. német ló, amibe kódolva van a nagyobb pálya... Azért van különbség.
Nem azt mondom, hogy a származás garancia, vannak moslék dögök fullos papírral, de ha a pénz nem akadály, akkor miért ne venne bárki jó származású lovat, hogy nagyobb eséllyel vágjon bele a sportoltatásába.
Mi 2 millióért vettünk nyers lovat, akit aztán belovagoltunk.
Nem bántam meg, rohadt jó ló, baromi nagyokat ugrik, nagypályára is jó lesz remélhetőleg.
A származása miatt ilyen jó főleg, na meg a helyes bánásmód miatt.
Minden ezen múlhat általában.
Előző:
Azért ne essünk már át a ló túloldalára, hogy a 100 ezres lovak jobbak minta származásos sportlovak! Oké hogy vannak csodák, de nem minden nap.
A pónid se 100 ezer ft értékű, ha kiszámolod a sok belefektetett munkád, mindenesetre továbbtenyésztésbe nem vehető, ha el akarnád adni (tudom hogy nem) nem lennél pénzednél.
Egy jó származású lovat is el lehet cseszni, pl. a barátnőd lova is ilyen, mert 90 cm-t egy jobb szamár is ugrik, de attól még nem ez az átlag. Extrém esteteket mindenki tud sorolni, de pont nem ez viszi előre a lótenyésztést.
Mint említettem, a nagyobb esélyt kell megfizetni. Aki megteheti, jobb ha nem szerencsejátékozik, hogy vesz 150-ért vágólovakat, hátha közte lesz az az 1000-1 gyöngyszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!