Más is tapasztalt már ilyet?
Ha más lován ülsz és azokat könnyebben lovagolod, hogyan tanulsz újat? Iskolalovat lovagolni is kihívás ám, amikor annál többet kér tőlük az ember, mint amit nap mint nap csinálnak.
Egyébként normális, hogy a kezdők alá való iskolalovak fásultak, hiszen tűrniük kell a gyenge lovasokat, nem reagálhatnak minden egyes mozdulatra, mert abból nem lenne osztálylovaglás...
Nem veled van a baj. Az iskola lovak belovagoltsága sajnos korlátozott, többségük lép, üget, vágtat és annyi. Sokan és sokféleképpen lovagolják őket, valamilyen szinten betompultak, ők is megrekedtek egy szinten.
A magánlovak hozzá vannak szokva, hogy egy két ember lovagolja őket, akik odafigyelnek a segítségeikre és nem csak zötyögnek (most ne a faluszéli parasztlovakra gondolj). Aki edzőnél lovagol az mindig fejlődni akar, és ehhez lovával is mindig új feladatokat tanít.
nagyon nagyon rég nem ültem iskolalovon évek óta saját lovam van bértartásban, viszont azt nem egyszer néztem végig, ahogy a lovasiskolában ügyesnek számító lovas saját lovat vesz és heti 3-4 lovaglással nem érti miért nem működik úgy a ló, mint az iskolalovak. :)
olyan is volt, aki megvette az iskolalovat, ami a kedvence volt, áthozta hozzánk, szépen ki lett etetve, kipihente magát és mintha egy új ló lett volna, természetesen a tulajdonosnak sok.
ezzel csak annyit akartam, hogy amit írsz az alapján azt kell mondjam vegyél saját lovat! vagy legalább felesben bérelj!
tudom, hogy vannak kivételek, de a legtöbb helyen napi 3-4 órát mennek a lovak, idejük nagy részében bénák alatt, én nem lennék hajlandó felülni egy lóra aznap harmadikként úgy, hogy egész héten robotolt, nem hogy még fizessek is érte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!