Díjugratás - nem látom a távolságot. Segítség?
Szia!
Szerintem próbálj ki másokat is hátha valamelyik bejön pl,távlovaglás
A westernt is kipróbálhatod de szerintem az olyan hogy valaki vagy imádja vagy nem.
Én se élveztem a díjugratást a távolságok miatt de a díjlovaglás túl .. Hát olyan "szép meg kecses" ezért én féléve távlovagolok egy arabbal nekem nagyon tetszik
Tehyel le egy rudat a földre vagy épits fel egy kis x-et és azon gyakorolj,keress távolságot
Nekem bevallt,meg minél ütemesebben és tempósabban vágtazik a ló annál könyebben tudod vele megtalalni a tavolsagot mert akkor tudsz röviditeni miutan meglatod
Én is csak 2 vagtaugrással előre látom sajnos
A kulcsszó az egyenletesség. Ha a ló egy ütemben vágtázik, stabilan, akkor látni fogod a távolságot. Ha úgy már biztosan megy, könnyebb lesz megfelelő mértékkel nyújtani, vagy rövidíteni.
Próbáld meg a kér szélsőségesen fellazítani a lovat pl egy átló vagy egy hosszúfal erejéig, és érezni fogod a különbséget. Szóval a kulcs az idomításvan van - de igazából rengetegen szenvednek ennek hiányától.
Mintha a 5-10 évvel ezelőtti magamat látnám ide írogatni. Az edzőm akkor azt mondta, hogy ő 30 éves koráig ugyanígy volt, most meg a saját szememmel láttam, ahogy 15-től számol vissza, többször, hiba nélkül. Lehet hogy hazudott, de jól tette, mert sokkal többet dolgoztam rajta ezután, és sokat javultam. Nem mondom, hogy bajnok leszek, de érzem, hogy magabiztos vagyok 120-on. Afölött már nekem is tele a gatyám.
Az előző jól írta, az egyenletes tempó fontos. A legfontosabb viszont az egyenletes ütem. Ne élj álomvilágban, talán sose fogod látni 6 vágtáról a távolságot, de ha egyforma vágtaugrásokkal felfelé vágtázik a lovad, akkor kisebb távolsághibákat vétesz majd, ezeket pedig megoldja a ló. Ha következetes vagy, a ló alkalmazkodni fog, és segít valamennyit, te meg megtanulod, hogy ne zavard össze.
És nyugi 110-et bárhonnan ugrik egy átlagos képességű ugróló, max nem tudod kiülni, de az nem távolság kérdése, hanem egyensúly.
Ha viszont két év után máris abba akarod hagyni, akkor meg van a legnagyobb baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!