Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogy lehetne saját lovam?...

Hogy lehetne saját lovam? Lovasok figyelem! többi lent

Figyelt kérdés
14 éves lány vagyok,már pár évesen is odáig voltam a lovakért,5 éve lovaglok,már segítettem lovardákban,úgy hogy tisztában vagyok azzal hogy nem egyszerű ez a lótartás. 2 éve jött az ötletem hogy na akkor saját ló. De a szüleim nem igazán díjazták/díjazzák,azt mondják hogy "nincs szükség rá" "nagy felelősség" "nincs rá elég idő". Természetesen egyet értek velük hogy nagy felelősség,és hogy tanulással kell főként foglalkoznom,de ém tudom hogy nekem ez beleférne az időmbe. A bértartástól én és a szüleim is messze állunk,de persze én annak is iszonyatosan örülnék ha bértartásban lehetne lovam. Apukám azt mondta hogy ha majd vesz még egy telket beszélhetünk róla,de az nem mostanában lesz,viszont én nem sokára ballagok a sulimból,és nincs időm kivárni,mert ha nem vesz telket akkor nem abba a suliba megyek ami a közelben van. Van hozzánk nagyon közel egy hely ahol lehetne tartani ridegbe,de ez nem bértartás,itt csak a helyét fizetnénk,és nagyon olcsó 5.000Ft/ló úgy hogy tényleg hiperszuper. De a szüleim néha megemlítik úgy hogy még nagyon nagyon reménykedek. Csak azt szeretném megtudni hogy akinek saját lova van az hogy oldotta meg ezeket a problémákat. Nagyon sokat tudnátok ezzel segíteni :)

2017. febr. 4. 19:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A ridegtartás is azt jelenti, hogy a lovad vigyázva van, ha szükséges kap takarmányt, télen is akármilyen jó a legelő kell a széna, van beálló, biztonságos karám. A lovunk havi etetési költsége télen olyan 20 ezerbe van (2 körbála széna+zab) és legelőn van. Tehát az 5000 Ft-os bértárs nem ad semmit,csak kicsaptad a pusztába legelni. Aztán hol lovagolsz? Zárt pálya nincs, ki felügyel? Anyukád vagy apukád, akik nem értenek hozzá? Egyedül úgyse fognak hozzá kiengedni, azért mégis csak gyerek vagy.

Felénk egy időben volt olyan, hogy lóbérlés az egyik lovardában. Kifizettél havi 40 ezret és volt egy "saját" lovad, amíg te fizettél utána nem lovagolta, piszkálta senki. Viszont csak a lovat fizetetted az edzést nem és azért sose árt egy edző, aki rád néz.

Ha van a környéken ilyen lehetőség próbáljátok ki, és láthatod mivel jár a lótartás.

2017. febr. 5. 10:50
 12/15 kiss.a ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de ha ilyeneket kérdezel, nem neked való még a saját ló...
2017. febr. 6. 16:19
 13/15 anonim ***** válasza:
A pontozást elnézve,ezen az oldalon senkinek nem való ló. De ez a 18 vagyok és én fizetek mindent (kereset nélkül) a legjobb . Egyre komolytalanabb ez az oldal.
2017. febr. 6. 18:42
 14/15 anonim ***** válasza:
Áruld el, kellő tapasztalattal, adott körülményekkel, pénzzel miért ne lehetne 18 évesen saját ló? :)
2017. febr. 6. 18:52
 15/15 anonim válasza:
Énis ithon tartom a lovam igaz még csak 13 vagyok de volt olyan reggel 8ra mentem iskolába és fél kettőre haza értem nem volt másra idom csak ki ganalyoltam és enyi este pedig be hoztam a legelőről sokszor van úgy hogy a csaladtagjaim latjak el mert nincs idom a tanulad mellet a másil viszont hogy havi 60 70 ezer forint úgy hogy csak ithon tartom meg volt olyan hogy egyik naprol a masikra 200 ezret ki kelet fizetni az állatorvosnak mert olyan beteg lett be pl.be kólikazott a csiko el pusztult benne nem birta meg elleni stb . Nagyon nagy feleloseg es hat persze koltseg nem szeretnek bele avatkozni a csaladod anyagi helyzetebe de csak ugy valaljatok lovat ha akarmikor ki birjatok fizetni az allatorvost es nem mulik a lovad elete azon hogy nem birjatok ki fizetni az ellatasat
2017. jún. 13. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!