Az baj ha egy kanca egész életében nincs befedeztetve? Több kérdés lent.
Figyelt kérdés
Mennyire baj ez egy kancának? mondják azt is, hogy nyugodtabbak lesznek tőle.(?) Van egy 5 éves kancám, akivel díjugratásban versenyzek,nem tudom, hogy be legyen e fedeztetve, a későbbiekben. Na meg ha van egy csikóm, azt 3 évig csak nézegetem, és megy rá a pénz.(?) esetleges problémák nem tudom mennyire gyakoriak, ellésnél, hogy meghal közben a kanca/csikója. (keresgéltem interneten is de nem nagyon találtam sok dolgot, linket is szívesen fogadnék) Hány éves kortól lehet őket fedeztetni, illetve hány éves korig? Normális válaszoknak örülnék 🙂2017. jan. 4. 19:08
1/5 anonim válasza:
Egyáltalán nem baj neki. Ha nem szeretnél csikót akkor ne fedeztesd, nem szükségszerű. Lehet, hogy nyugodtabb lesz, de az is, hogy nagyon védi a csikóját majd. Nem gyakori, hogy probléma van, kivéve ha farfekvéses a csikó akkor állatorvos beavatkozása szükséges, de azért ritkák az ilyenek. Beoltani nem árt fedeztetés előtt a kancát vetélés elleni oltóanyaggal. Kiscsikót is kell majd oltanod, féreghajtani, körmölni. Úgyhogy igen, 3 évig nézegeted, kézhez szoktatod, vezetgeted. 2-2.5 éves korában elkezdheted tanítgatni is, futószárazni, nyereghez szoktatni. 5 évesen már nyugodtan fedeztethetnéd, 18-20 éves kora felett azért én már nem fedeztetném.
2/5 anonim válasza:
Minél fiatalabb a kancád annál könnyebben ellik.
Fiatal erős kancáknál nem szokott komplikáció lenni. Lófüggő ez a téma is de minèl fiatalabban ellik annál biztonságosabb ez biztos ( de minimum 5 éves azèrt legyen hisz 5 èves kora alatt még ő is csikó és növèsben van)
Igen, a csikónevelés költséges de megéri :)
Olyanra alakítod amilyenre akarod, izgalmas hogy mit hozol ki belőle, ugyanakkor felelősség és hatalmas kihívás. De az biztos hogy a csikó amit születèsètől nevelsz a legjobb barátod lesz :)
3/5 anonim válasza:
Ellés előtt,de még az ellés napján is mozgatni kell a kancát (ésszerű határok között) és akkor könnyebben ellik. Egyáltalán nem kötelező fedeztetni,túl korán nem is szabad mert "besül", én 7 éves kora előtt nem fedeztetném ,a legideálisabb 8-10 évesen. Nyilván a tenyésztőknek sok csikó a cél,így azok már 5 éves lovat is agyonelletnek,egészen 20 éves koráig. De főként az egészségi állapotától függ meddig lehet,20 évesnél már nagyon a maximum.
4/5 anonim válasza:
3-4 éves kortól már nyugodtan be lehet fedeztetni. És ez biztos.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! :)
2017. jan. 5. 08:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!