Én hidegvérűt, shiret, sodrottatt vagy hucult szeretnék és fiatalt. Milyen lovat válasszak?
Aki megkéredzi, hogy milyen lovat válasszon, az a fiatal csikót már felejtse is el. Nem tudod majd kezelni, csak tönkreteszed, nem öröm se neki, se neked.
Másrészt lovat mindíg egyedi képesség alapján választunk és nem fajta alapján. Ne ess abba a mostanság divatos hibába, hogy kiválasztasz valamit, és ahhoz ragaszkodsz akár jó, akár nem. Ha egy névtelen félvér illik hozzád, sokkal jobban jársz, mint bármely hozzád nem illő csodalóval.
Szerintem ezek a válaszok nem valami biztatóak. Ha te szeretnéd betanítani és akarod hogy a kapcsolat erős legyen köztetek akkor kiscsikót.(kb 5 hónaposat.) Nekem sodrott lovam van és lány. Shiert ne vegyél!! Ezt tapasztalatból mondom. a Shier(sájör) nagyon sokat eszik. Ha városban élsz nem ajánlatosak a nagy testű lovak. Ha középmagas pónit veszel(nem igazi póni de ha jól tudom 140 cm-ig póninak mondjuk a lovakat) az épp jó. Az én lovam 150 cm. Nembe ajánlom a kancát. a kancák jobban ügyelnek az emberekre.
Na akkor ami fontos:
Kiscsikó legyen.
Kanca.
kb 150 magas.
Szín: nekem nagyon tetszenek a sárgák, a deresek és a világos pejek.
Nem szeretnélek befolyásolni. Válaszd azt a pacit akit igazán szeretsz majd életed végéig.
Ne feledd, a ló nem kiscica vagy kutya. Nagyon kell vele bánni.
A másodikkal kell egyet értenem. A kérdésből adódik, hogy csikót véletlenül se.
A másik pedig az, hogy a kanca. Nos az én kancám minden egyes sárláskor úgy viselkedik mint egy megkottyant perszóna. Úgyhogy igaz nem volt kérdés, de mégis inkább a herélt.
Ellenben tényleg az a lényeg, hogy milyen célra kellene?
az attól is függ h :
-mennyire tudsz lovagolni
-milyen magas vagy
-milyen nehéz...
-mire van pénzed...
meg még egy csomó dologtól. a lovastudás a legfontosabb.
kedves Kérdező!
nekem sodrottak vannak,imádom őket!
én ezeket szeretem inkább,ezután hidegvérű,hucul.shire viszont szép de nem kéne.
megkérdezhetem hogy melyiket választottad végül? :)
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!