Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért van az, hogy az egyik...

Miért van az, hogy az egyik lovat nyereghelyen bélyegzik, a másikat meg a nyakán vagy a combján? Hogy megy ez a bélyegzés dolog?

Figyelt kérdés
2011. okt. 27. 12:08
 1/6 anonim válasza:
23%
ez valójában az istálló vagy a gazda/tulaj döntése. nálunk azt mondják, hogy a combján bélyegzett ló (csődöt) jobb minőségű utódok nemzésére lesz képes. ez persze babona, de van ilyen. nyakukon általában a vágáslovakat (kolbász) szokták bélyegezni. nálunk azt mondják, hogy nyereghelyen ne nagyon bélyegezzük a lovat, mert bélcsavarodása lesz. ez egy másik babona, de teszem hozzá, hogy apám nyereghelyen bélyegzett lova tényleg így pusztult el!
2011. okt. 27. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Hülyeség, amit az első leírt... Nem tudom pontosan, hogy melyiket hol, de a tisztavérű, és jelleg lovakat különböztetik meg sütés alapján, szóval pl nyereghelyen: tisztavérű, de lehet pont fordítva, ezt nem tudom... Viszont attól, hogy egy lovat nyakon sütnek, vag ynereghelyen éppen, mert nem tisztavérű, vagiys nincs annak elkönyvelve, attól még lovagolható, és nem vágóló... Egyébként világhírű versenylovak is kerülnek sajnos vágóhídra, szóval ennek köze sincs a sütéshez... A combon sütés egyébként szerintem valami ritkább, én még nem láttam combon sütött lovat, bár már hallottam róla... Az meg megint másik nagy idiótaság, hogy bélcsavarodása lesz... A belei nem is ott vannak, ahol sütik, a bélcsavarodás mástól alakul ki.
2011. okt. 27. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
84%

combon a németek sütik a kiemelt,legjobb egyedeket


nyakon:a keresztezett lovakat általába


nyereghelyen:az egy adott fajtába tartozokat.

2011. okt. 27. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
78%

combon: nagyon értékes lovakat és ménesek lovait

nyakon: félvéreket, de láttam már olyat hogy minden papírja megvolt és nyakon sütötték.

nyereghelyen: ált a tiszta vérű lovakat, de van egy ismerősömnek angol telivér félvérje mi szintén nyereghelyen van sütve.


amit az első írt az meg nagy baromság, ne hallgass rá!

2011. okt. 27. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Az utólsó előtti is igen tájékozotlan ez dologban.
2011. okt. 27. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
72%
Nyereghejen a tenyészetben lévő czikókat sütik.Nekem van egy tisztavérű nóniuszom ,befedeztetem egy tisztavérű nóniusszal ,azt nyakon sütik mert nem törzs tenyészetből van,nehéz megérteni?Nemhiszem.
2011. okt. 27. 23:38
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!