Vágóhíd vagy altatás?
Azok a lovak, amiken már nem lehet segíteni, és sajnálatos módon oda jutnak, hogy el kell venni az életüket az ő érdekükben, azoknak melyik jobb megoldás. Egyiket se kívánom senkinek!
Az altatás kíméletesebbnek tűnik, de a halott testet el is kell valahova szállítani, a vágóhídnál viszont a hús megmarad (ha nem kapott olyan gyógyszereket, meg nem olyan betegsége volt, hogy ne lehessen emberi fogyasztásra alkalmatlan), és ott sem muszáj agyon kínozni a lovat, hanem lehet kíméletesen is elvenni az életét. Azt hozzáteszem, hogy életemben egyszer sem ettem lóhúst, már csak azért sem, mert lóból volt, és szerintem nem is fogok.
Itt most nem rólam van szó, hanem arról, hogy szerintetek melyik a jobb megoldás.
A kérdésedre válaszolva, a szomszédomnak van egy vágóhídja, és voltam már ott, de egészen más okból kifolyólag.
„a vágóhídon kegyetlenül ölik meg őket”
Akkor jelenteni kell. Manapság megvannak a kíméletes módszerek, ha szabálytalanul csinálják és tudsz róla, akkor tehetsz ellene.
Ha precizen vegeznek a dolguk a meszarosok akkor azt mondanam hogy vagohid, de tenyleg van hogy elkinozzak az allatot, kulonben gyorsabb es konnyebb halaluk lenne. Mas kerdes hogy az emberek ver lattan kiborulnak. Azonkivul tenyleg kar a sok husert mert talan egy ket masik allatot meg lehetne mentene annyi husal, talan.
Azonkivul nincs mindenkinek penze altatasra, es nem is lenne lehetseges minden lovat altatni.
Kulonben (bocs h belekerdek) mi lesz a altatas utan a hullakkal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!