Vágóhíd vagy altatás?
Azok a lovak, amiken már nem lehet segíteni, és sajnálatos módon oda jutnak, hogy el kell venni az életüket az ő érdekükben, azoknak melyik jobb megoldás. Egyiket se kívánom senkinek!
Az altatás kíméletesebbnek tűnik, de a halott testet el is kell valahova szállítani, a vágóhídnál viszont a hús megmarad (ha nem kapott olyan gyógyszereket, meg nem olyan betegsége volt, hogy ne lehessen emberi fogyasztásra alkalmatlan), és ott sem muszáj agyon kínozni a lovat, hanem lehet kíméletesen is elvenni az életét. Azt hozzáteszem, hogy életemben egyszer sem ettem lóhúst, már csak azért sem, mert lóból volt, és szerintem nem is fogok.
altatás.
aki a vágó mellet van üzenem: a lovad éveken keresztül hűen szolgál téged, mikor pedig már nem birod hasznát venni akkor elküldöd vágóba hogy az utoló kis pénzt is kicsikard belőle?? szép vagy mondhatom!
„aki a vágó mellet van üzenem”
Szerintem nekem szól az üzenet; nem vagyok én sem mellette, sem ellene. Pénzt kicsikarni meg alapból nem szokásom, lóhúst meg aztán végképp nem eszem.
Altatás.
A ló nem érdemli meg hogy halála után megegyék szerintem, főleg ha mondjuk évekig hű társad volt. Én meg adnám azt a tiszteletet bármilyen lónak hogy tisztességesen eltemetem. Valahogy távol áll tőlem ez a lóvágás...egyszerűen nem tudom őket úgy elképzelni mint egy vágási disznót.
Altatás.
Szerintem a vágóra, ha bekerül a paci, akkor már érzi, hogy valami nem stimmel. Nem hülye, "csak" ló!
Biztos hallja a másik paci "jajjveszékelését", stb. Talán olyan mint embereknél az elfekvő, csak ott a természetes halál jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!