Csak szerintem túlzás már az, hogy egy lovardában egy nem póni, nem beteg, nem sovány, normál testalkatú "nagy" lóra maximum 70 kilos lovas ülhet rá?
Figyelt kérdés
Okés, hogy vigyázzunk a lovainkra, de azért ez már túlzás nem? Szerintetek?2016. máj. 13. 13:49
1/17 A kérdező kommentje:
A kérdésem ihletője egyébként az volt, hogy én nő létemre 73 kilo vagyok és van egy kislovunk, ami simán elbír meg az egyik rokonunk van egy arab telivérje, ő se riányált ezen soha, hogy nem ülhetek rá...jó mondjuk egy testesebb csődöre van. De a férjem 90 kilo és még ezen sem akadt ki senki, hogy ő minek ül lóra, pedig ugrat is rendszeresen (jó nem ponin nyilván). Mi ez a új divat, az állatvédelem már itt tart, hogy lassan csak 50 kilós tinilánykák lovagolhatnak egy Shire-t is? :D
2016. máj. 13. 13:56
2/17 anonim válasza:
Nem vagyok se állatvédő, se hozzáértő, csak egyszerű emberként mondom, én sem engednék 70+ kilós embereket lóra ülni, sajnálnám azt a lovat... De ha rajtam múlna el is küldeném az összes elhízott embert kötelezően fogyókúrázni, mozogni. (Nem lovagolni, attól nem fogy le, max a ló)
3/17 A kérdező kommentje:
OMG te normális vagy hallod? 73 kilo egy átlagos lónak már hogy a fenébe lenne sok? Ember láttál te már lovat egyáltalán? Írtam, hogy nem póniról meg ilyenekről beszélek...egy egészséges férfi lovas bőven több, mint 70 kiló, és hány férfi lovagol szerinted??? A férjem is versenyzett és 90 kilo, te olvasni sem tudsz vagy csak a lovakhoz vagy hülye? Szóval a továbbiakban kérem, lovaglásban kompetens emberek válaszoljanak. Köszönöm :D
2016. máj. 13. 14:09
4/17 A kérdező kommentje:
Ez az elsőnek ment, bocsika.
2016. máj. 13. 14:10
5/17 anonim válasza:
Igaza van a kérdezőnek több ezer férfi lovas van és hiheted hogy nem mind 70 kilón aluli
6/17 anonim válasza:
Pontosan tudom hogy egy ló mennyi súlyt bír el, hiszen azért régen a lovagok teljes páncélban 100kilót jóval felülmúlták, de nagyon jóval. Így ki az aki nem engedne egy 70 kilós embert egy lóra felülni? Biztos megvan az oka, pl. eltört a lába fél éve vagy akármi. Nem a te retkes lovad, vagy netán már születése óta ismered a lovat? Mert akkor más. De gondolom nem lesz a válaszod.
7/17 anonim válasza:
A hivatalos >ajánlás< szerint a ló testömegének a 20%-a lehet a maximum. Tekintve, hogy az eddig élt legnagyobb ló másfél tonnás volt (sampson), igazából nem feltétlenül kell 73 kilós lánytól félteni a lovakat.
8/17 anonim válasza:
Azért azt tegyük tisztába h egy 70 kg os jó lovas,aki nem pattog,kifinomult stílusa van az még mindig jobb a lónak mint egy 50 kg os lovas mondjuk amelyik szétüti a hátát . Minden a lovagláson múlik meg a ló kötésén /testalkatán. Átlagos ló nem fog belehalni 70 kg ba,főleg ha az illető tud lovagolni. 90-100 kg ra már én is húznám a számat vagy legalábbis meggondolnám milyen lovat adjak alá,de egy jókötésű erősebb ló (pl egy sodrott) azzal is elmegy még csak nyilván nem sportcéllal.
9/17 anonim válasza:
De a te lovad napi egy, max két lovas alatt megy, és felteszem, jó az ülésetek. Az iskolaló meg lehet, hogy napi 8-10 kezdő, csúszkáló, pattogó lovas alatt. És így már én se arra alapoznék, hogy mennyi a max, amit simán visz, hanem az alatti értéket mondanék be, ami felett nem vállalok vele lovast.
10/17 anonim válasza:
Én meg azt kérdezem inkább, hogy nem túlzás azon méltatlankodni, hogy más a saját tulajdonú lovára kit enged felülni?
Nem ismerjük a lova(ka)t, az előéletüket, esetleges sérüléseiket, nem tudjuk x kg lovas milyen tudással nem ülhet fel rá, hány órát dolgozik a ló naponta, stb. Inkább lefelé vigyék a súlyt, mint felfelé, így is elég nyomorúságos egy átlag iskolaló élete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!