Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Segítség lovagolják a lovam?

Segítség lovagolják a lovam?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy 1 éve kaptam meg a lovamat Csillagot. Egy lovasiskolából vettük meg, mert rajtengedély vizsgáztam tavaly már volt 2 versenyünk is. Most kb. 3 hónapja egy másik lovardában tartom, mert itt rossz idő esetén is tudom lovagolni rendszeresen. Sajnos a tanulás mellett nem tudok a hét minden napján csak 5 nap kimenni hozzá. És sajnos azt kellett hallanom a bértartó társaimtól, hogy amikor én nem vagyok a lovamnál, akkor azok a lányok akik a lovasiskolába járnak lovagolnak rajta. Pedig nem adtam rá engedélyt. Amikor tőlük rákérdezek letagadják. A bértartótársamnak viszont beismerik. (írásos bizonyíték van rá.) Azt mondják azért lovagolnak rajta mert jó ló és ők is szeretnének versenyeztni. Tehát edző nélkül az én lovammal ugratnak. Félek, hogy ebből baja lehet a lovamnak hiszen 13-15 éves lányokról van szó akik felügyelet nélkül lovagolnak a lovamon. Mit tehetnék?
2016. márc. 20. 15:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel egyetembe a cuccodat is használják?

Mert sokszor az is probléma, ha az embernek nincs zárható szekrénye, akkor tuti elhordják a cuccát, főleg, ahol sok lovas megfordul. Vagy ha véletlenül kintmarad az ápolós doboz tuti hiányozni fog belőle 1-1 dolog, hol egy kefe, hol egy vakaró... nem nagy tételek, de igencsak bosszantó, hogy más tulajdonát nem tisztelik.

2016. márc. 21. 15:14
 12/20 anonim ***** válasza:

Ha szolgáltatásban ez a hely a legjobb,milyen a többi?A jó szolgáltatásba nem fér bele,hogy engedély nélkül használják a lovadat.

Az olcsóbb árral meg semmit nem érsz,ha csinálnak mondjuk a lovad használatakor egy több tízezres kárt mondjuk egy sérüléssel.Ez sajnos bármikor megtörténhet.Az állatorvos nem olcsó mulatság.

2016. márc. 21. 16:25
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Najó ez nagyon durva! Ha írásos bizonyítékod van róla akkor állj oda az illető elé nyomd a képet a beszélgetésről és nagyon keményen megmondod neki hogy hol a határ !!!!
2016. márc. 21. 18:20
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Vagy kérd meg édesapád, hogy menjen és beszéljen a góréval, mert lehet, hogy a te szavad nem nyom annyit a latba, hogy érdemben foglalkozzon vele, de ha apád odateszi magát, akkor talán magába száll.

Másik ami eszembe jutott, hogy komolyabb, de már kevésbé komoly lovardák is be vannak kamerázva. Vissza kell nézni a felvételeket (ha van). A mi lovardánk teljesen be van kamerázva, különösen a boxok, nyerges, fedeles környéke.

És hidd el, ha nem változik semmi eljon az a pont, mikor már nem számít, hogy drágább a hely, ahová vinni tudod, én ezt átéltem. Életem egyik legjobb döntése volt. Ne hagyd, hogy idáig fajuljon a helyzet.

Mondjuk alapból nem értem, hogy miért nem a szüleiddel beszélted meg ezt első körben, talán ők tudnák a legtöbbet tenni a dologban.

2016. márc. 21. 19:09
 15/20 anonim ***** válasza:
85%

Amíg a lovadban kárt nem tesznek, nem igazán tehetnél semmit, jogilag.

Ha rajtakapod őket, akkor mi lesz?

Hacsak a lovarda tulaja ezt nem látja Veled együtt, és nem áll melléd és el nem zavarja őket, addig nem tehetsz ellene semmit.

Egy megoldás van: Másik lovarda. Ezt meg hagyd ott.

2016. márc. 23. 15:41
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Azonnali hatályal vidd máshova a lovad mert ha baja lesz azt is letagadják. És pereskedhetsz.

Azért ehhez pofa kell ,hogy vad idegen lovon lovagoljanak. De a nyakam merem rá tenni ,hogy ezt a lovarda tulaj tudja mivel ö felelösége a bértertot lovak.

Ha suli mellet ugy se tudsz minden nap ki menni hozzá akkor fedeles nélküli lovardába is viheted. Szerintem. És szerintem lopásnak számit mivel ez olyan mint ha a kocsidat vagy bármit el vinnék egy pár körre. A ló is a te tulajdonod képezi mond meg a lovarda vezetönek vagy tujnak ,hogy ezt meg ezt tudtad meg és ha nem rendezi akkor következményei lesznek. Dolgoztam 70 lovas istáloban de ilyen vagy hasonló sosem történt ki is rugtak volna.

2016. márc. 26. 03:34
 17/20 anonim ***** válasza:
95%
utolsó vagyok. Kamerázd be a boxot. Vagy kapd el a csitriket és mond meg nekik ennek rendörségi vonzata lesz mert ez lopás. Amugy a többi bértartó is csinálhatna képet. mondjuk én biztos alá rugnék ha más lovához nyúl hozzá. Csodálatos suttyó szülei lehetnek ezek neki is ha már lovat is lopnak. A cucaidat meg lakatold le. És probálj meg minden nap kijárni a lovadhoz. Mert ez a sok tanulatlan primitiv csitri úgy tönkre vágja neked ,hogy azzal nem versenyzel többet.
2016. márc. 26. 03:41
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagy összegért be lehet szerezni egy kis kamerát, amit ekkora területen biztos el tudsz rejteni gond nélkül. Vegyed a lovat, ajtót stb., amit célszerű, pár napon keresztül, aztán ha megvan a bizonyíték, csapj óriási botrányt.
2016. márc. 28. 15:46
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Ne ez!!! Ez egyszerűen baromság. Mit képzelnek azok a bezsongott tinilányok hogy fogják, és felulnek egy bertartott lóra!!?? Lennie kéne ott felnőttnek aki rájuk szól. Kérdeg a bertartó társaidat, hogy fotózzák le. Én feljelenteném a rendőrségen. Legalább. Aztán jól elbeszélgetnék a szüleikkel, hogy már intézkedés az ügyben. Ezt nem szabad hagyni. A Lenke Lovasudvar Facebook oldalán van fent egy bejegyzés, olyasmi címmel asszem hogy, a ló mint MAGÁNTULAJDON!!!!!! OLVASD EL, és nyugodtan írj véleményt a lovardára online. Amúgy melyik lovardában történt ez?? És én a helyedben lovardát váltanék. Kérlek válaszolj hogy melyik lovarda ez!! Köszi! Remélem a lovas biztonságban lesz.
2021. aug. 29. 01:52
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
*lovad
2021. aug. 29. 01:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!