Miert húzza fel a lovam lovavlaskor a fejét?
Nem igazán értem. Mi az, hogy felhúzza a fejét? Márhogy az orrát dugja az ég felé?
Mi az, hogy vajazunk vele?
Nem fáj a háta?
Háta, nyaka, fogai rendben vannak-e, nyereg passzol-e, jó helyen van-e, zabla mérete, beállítása megfelelő-e, típusa a ló szájához, nyelvéhez, szájpadlásához megfelelően lett-e kiválasztva? Ezekre nem rávágni kell, hogy persze, hanem utánaolvasni és leellenőzni, kétszer.
Ezek után jön az, hogy mit csinál a lovas...milyen munkát végeztek, mikor dobja fel a fejét, nem-e erős a kezed, rossz az ülésed, elő van-e készítve a ló a feladatra, stb. Általánosságban azt tudom elmondani, hogy vagy a felszereléssel, vagy a lovaglás technikájával, a hiányzó képzettséggel (általában túl erős kéz, rossz ülés) van a gond, amit a ló nem torelál és így fejez ki.
Ja basszus vágta :D Hát én meg azt hittem valami új módszer :D Már totál arra gondoltam, hogy kemény a szája és seavajjal kenik vagy valami. Jesszus, kicsit kisült az agyam, azt hiszem :D
Igen, az engem is érdekelne, hogy futott-e? Meg melyik kézre megy jobban, mennyire jó az oktató. Én rossz egyensúlyra gyanakszom, hát vagy csípő fájdalomra gyanakodnék. Vagy valóban belovaglás hiánya és nem megfelelő oktató. Hát ezt nagyon nehéz így...
Az enyém (pályáról jött ügető) biztos, hogy a földbe döngöl, ha elkezdesz vajazni a száján, de bátran magyarázd el neki, hogy ő ezt igen szereti... :D
Egyáltalán nem kell arettálni a szárral. Attól egyik sem fog ellazulni, hogy folyamatosan baszkurálnak egy éles fém tárgyat az amúgy hihetetlenül érzékeny szájában. Az izomzat sem tud ilyen sebességgel dolgozni és engedni, vagy az edzővel vannak bajok, vagy a lónak vannak fájdalmai - esetleg mnidkettő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!