Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Segítség lovagolják a lovam?

Segítség lovagolják a lovam?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy 1 éve kaptam meg a lovamat Csillagot. Egy lovasiskolából vettük meg, mert rajtengedély vizsgáztam tavaly már volt 2 versenyünk is. Most kb. 3 hónapja egy másik lovardában tartom, mert itt rossz idő esetén is tudom lovagolni rendszeresen. Sajnos a tanulás mellett nem tudok a hét minden napján csak 5 nap kimenni hozzá. És sajnos azt kellett hallanom a bértartó társaimtól, hogy amikor én nem vagyok a lovamnál, akkor azok a lányok akik a lovasiskolába járnak lovagolnak rajta. Pedig nem adtam rá engedélyt. Amikor tőlük rákérdezek letagadják. A bértartótársamnak viszont beismerik. (írásos bizonyíték van rá.) Azt mondják azért lovagolnak rajta mert jó ló és ők is szeretnének versenyeztni. Tehát edző nélkül az én lovammal ugratnak. Félek, hogy ebből baja lehet a lovamnak hiszen 13-15 éves lányokról van szó akik felügyelet nélkül lovagolnak a lovamon. Mit tehetnék?
2016. márc. 20. 15:45
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Csak van valami felnőtt ott akinek lehet szólni.

Olyan nincs, hogy én csak besétálok egy lovardába amikor akarok, és kivezetek az istállóból egy lovat, és csak úgy használom amikor kedvem tartja.

2016. márc. 20. 15:55
 2/20 A kérdező kommentje:
Szólam a lovarda edzőjének de mivel szinte mindenkinél letagadják eddig nem történt semmi.
2016. márc. 20. 16:06
 3/20 anonim ***** válasza:
90%

Ezt többektől is hallottad? (Nem lehet, hogy csak egy bértartótársad kever a ...t?)

Benne van a szerződésben, hogy rajtad kívül xy vagy épp senki más nem nyúlhat a lóhoz?

Én megkérném azokat, akik állítják, hogy látták, hogy ugyan fotózzák már le egyszer, az alapján ki lehet verni a balhét, illetve a fenti mondatot, ha hiányzik a szerződésből, pótolni.

2016. márc. 20. 16:59
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
szerződés ide vagy oda én kimennék váratlanul és ha rajtakapnám őket ,hogy a saját lovamat önhatalmúlag használják ,amiért ÉN FIZETEK qurva nagy palávert csapnék,és ha ebbe még a tulaj is benne van még a lovardája hírnévéről is lehetne gondoskodni,hogy más ne vigye oda a lovát. ha tényleg igaz,és letagadják ráadást akkor gyakorlatilag meglopnak,mert te magadnak fizeted a lovat ők meg a te pénzeden lovagolnak rajta,úgy h minden költség titeket terhel. Szóval mit tehetnél? Kimész szúrópróbaszerűen és ha elkapod őket akkor oda kell rángatni a tulajt és felvázolni neki h vagy elviszed a lovad (nem kap pénzt) vagy kidobja ezeket. egyébként ha kárt tesznek a lóban és ezt rájuk is lehet bizonyítani ,még kártérítést is lehet követelni.
2016. márc. 20. 17:39
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha heti ötször jársz ki a lovadhoz, akkor valószínűleg elég jól ismered. Ha nem mész egy vagy két napig és közben lovagolják, azt azért észre vennéd a viselkedésén. Egy ideig felestartásban volt a lovam a lovardával és ha ült rajta valaki két lovaglásom között (ha a felszerelések elpakolásából nem is) de a nyereg alatt való viselkedéséből rögtön tudtam, ültek-e rajta vagy sem.
2016. márc. 20. 18:59
 6/20 anonim ***** válasza:
56%
Nagyon egyszerű:fogod a lovad és átviszed máshova,még mielőtt tönkrevágják.Akkor nem kell totózni,lovagolnak-e rajta.
2016. márc. 20. 20:15
 7/20 anonim ***** válasza:
69%
Elviszed a lovad, ennyi. E mellett a lánykák szüleinek is szólhatsz, hogy X ezer forintot kérsz, mivel a lányuk a lovadon lovagolt, ráadásul edzői felügyelet nélkül, engedély nélkül, ami fleárral fog járni, és az a minimum, hogy bocsánatot kér, és beszél a lányával...
2016. márc. 20. 21:56
 8/20 A kérdező kommentje:
ez a lefotózós dolog jó ötletnek tűnik. Van más írásos bizonyíték (messenger beszélgetésben elmeséli a bértartótársamnak, hogyan lovagolt) ha így meg lesz ez a kettő, akkor a szüleikkel fogok beszélni. Elvinni a lovamat nem szeretném, mivel hozzánk ez a hely van a legközelebb, árban is ez a legjobb, illetve szolgáltatásban is.
2016. márc. 21. 05:29
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

De mi az, hogy valaki csak bemegy a lovardába és felügyelet nélkül kiviszi bármelyik lovat?

Nálunk aki külsős, tehát nem dolgozó, az csakis edzői/oktatói felügyelet mellett lovagolhat. Ez fokozottan érvényes az ugratásra. Ha én megtudnám, hogy a lovamat valaki tudtomon kívül használná, eltörném kezét-lábát.

Biztos nálatok is van istállótulaj, meg lovász, esetleg oktató és nekik se lenne szabad megengedni, hogy mások lovagolják a bértartott lovakat. Én biztos elvinném más helyre, akkor is ha drágább, de inkább legyen megbízható és ne engedjen minden jött-mentet a lovamra, csak akivel én is megbeszéltem és írásos engedélye van rá tőlem.

Egyrészt elcseszik a te munkádat amit beletettél (mert már egy alkalom után is érződik, ha más ült rá), illetve ha netán lesérül, akkor mindenki lapít és senki nem vállalja érte a felelősséget, se anyagi szinten, se annyira, hogy kiálljon, hogy én voltam.

Már csak ezért is vinném el, mert akkor nyugodt szívvel aludhatok, hogy a lovam jó kezekben van és nem tinilibák használják ki a lovamat.

2016. márc. 21. 08:53
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ezért utálom a lovardai tizenévesek 98százalékát. Ha jut rájuk 3 ló,nekik akkor is mindig a más lova,más munkája által megtermelt haszon kell,nem tisztelik a másik tulajdonát,munkáját,magánszféráját . Rohadt szemétláda neveltetés is ebbe benne van,mert ha a szülő normális ember lenne rászólna,számonvenné h mégis milyen jogon veszi el a tetves fattyja a másik ember tulajdonát vagy azt amihez nincs köze.. szóval itt a szülő,tulaj ,a kis pitsák meg az egész hazug banda egy hulladék szar ember. Ha ez lenne a legközelebb,akkor sem maradnék.
2016. márc. 21. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!