A lovam hátán kijött egy dudor. Nem tudjuk hogy mitől csak feltételezzük hogy kitörte a nyereg. Van valakinek ötlete hogy mi lehet ez? Vagy meddig fog ez tartani?
Köszönöm az ötleteket :D
Mink is már gondoltunk erre.Előzőleg a másik oldalán jött ki és ott is 5-6 hétig tartott mire lement.De akkor csak krémeztem és akkor egy kicsit segített.Nem sebes csak ahol nyomja a nyereg ott fehér a szőre és abból a pontból indult ki az egész dudor.
De azt nem értem hogy elsőnek a másik oldalán jött ki,majd elmúlt felültem rá egyszer (nyereggel) és már több mint hat hete kijött a másik oldalán.
Mind a két oldalán fehér a szőr ahol a dudor kezdődött.
Mi lehet ez?
San Ditan-Thermogel zeleny
Ezzel kenegetem
A nyeregtörés helyén szinte mindig kifehéreik a szőr. Rossz rá a nyereg, cseréld le. Semmi nyeregemelő, és stb., mert csak átmenetileg tudod orvosolni a helyzetet, tüneti ekzelésként, de attól még ugyanúgy nyomni fogja, és idővel súlyosabban is károsodhat a ló.
Ezen kívül valószínűleg rossz krémmel is kened, mert ennyi idő alatt már javulnia kellett volna azért. De az lenne a biztos, ha egy hozzáértő állatorvos mnod valamit, mert látatlanban nem elhet diagnózist felállítani. Az is lehet, hogy egyserűen csak gombás...
Szóval egyszer már felnyomta, erre újranyergelted ugyan azzal a katasztrófálisan illeszkedő nyereggel és most az a kérdés, hogy mi lehet ez??
Mondjuk add el a francba és vegyél egy olyat, amivel nem kínozod a lovadat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!