Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit csináljak? Egyszerűen nem...

Mit csináljak? Egyszerűen nem tudok felmászni a lovamra

Figyelt kérdés
gyenge a lábam hogy nem tudom magam megtartani mint mások hogy csak áthuppannak és kész is?? egyszerüen neki rugaszkodok de amikor áttenném a lábam nem birom áttenni csak idö után van ennek valami teknikája vagy hogy van??
2010. márc. 25. 18:14
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
36%

látom, eddig nem volt értelmes válasz.. xal:

a ló bal oldalára állsz, megfogod a bal kezeddel a szárat és az első nyeregkápát, jobb kezeddel a kengyelt, belerakod a bal lábad, kicsit a ló feneke felé fordulsz, rugózol néhányat, a súlyod a bal lábadra teszed,mivel benne állasz a kengyelben, felhúzod magad, közben fogd a nyerget(de tényleg húzd meg jól a hevedert, akár sétálj vele 1 kicsit felszállás előtt)

vagy keress valamit, amire felállhatsz, nagyon sokan csinálják így

amúgy az elején mindenki bénázik, bele fogsz jönni, gyakorolj sokat!!

sok sikert!

2010. márc. 25. 18:44
 12/24 anonim ***** válasza:

Kedves nagyokos 18:44-es!

A kérdés nem az volt, hogyan kell felszállni egy lóra, ezzel a kérdező is nyilván tisztában van, hanem az, hogy mit csináljon, ha nem tudja átlendíteni a másik lábát felszállás közben.

2010. márc. 25. 18:46
 13/24 anonim ***** válasza:

:-) 155 cm ló?

Húzd meg a hevedert mindkét oldalon a nyereg alatt. (Ami átmegy a ló hasa alatt)

Beszélj az edződdel.

Ha nincs, akkor szerezze egyet min 1 hónapra.

2010. márc. 25. 18:48
 14/24 anonim ***** válasza:

na akkor felszállás előtt:

Mielőtt felszállok a lóra meghúzom a hevedert, amennyire lehetséges. Ha felülsz akkor általában még tudsz rajta húzni, de ez nem lényeg. A földről pont annyira meg tudod húzni, hogy ne forduljon le a nyereg.

Felszállás: Bal kézbe a két szár elég feszesen ahhoz hogy ne induljon el a ló, de nem annyira feszesen, hogy esetleg hátralépjen. Kengyelbe bal láb, majd jobb kézzel megfogod a hátsó kápát, jobb lábaddal ellököd magad, és egy picurka lendülettel már fent is vagy. Lehetőség szerint ne huppanj a hátába.

Egyébként az hogy kicsit hosszabbra állítod a kengyelszíjat, ez remek ötlet.

Szerintem nálad az a próbléma, hogy nem lendülettel szállsz fel, hanem mászol.

2010. márc. 25. 18:49
 15/24 anonim ***** válasza:
nyugi, nem olyan gáz dolog...egyszer majd megtanulod :) én már 3 éve lovaoglok, de még mindig nem tudok felszállni rá, mert túlsúyos vagyok és nem bírom felhúzni magam...vagy feldobatom magam, ha pedig nincs a közelben egy erős legény, akkor keresek valamit, amire felállhatok...elég ha 10 centivel magasabb valamiről szállok fel, akkor már megy...ilyenek pl: fatörzs,betontömb vagy egy kis púp a földben :)
2010. márc. 25. 20:13
 16/24 A kérdező kommentje:
na hát akkor kicsit részletesebben : nem egyedül lovaglok hanem csak járatják alattam a lovat mivel fiatal (bár nem örülök hogy én mint kezdö egy próbababa vagyok a lovon) amugy nem vagyok túlsúlyos 170/50, ja és a felemelést meg nem tudom elképzelni mert hogy tud egy ember fellökni engem odáig nem tudom egyszerűen elképzelni, am a nyereggel semmi gond jól felvan rakva , egyszerüen az a gond hogy felugrok és mikor a lábam kellene átlendítenem akkor csak kapaszkodok mert amugy leesnék vissza a földre . nem tudtok valami videót küldeni amin jól látszik a teknikája???
2010. márc. 25. 20:19
 17/24 anonim ***** válasza:

Hát itt nagyobb a probléma, mint gondoltam. Fiatal lóra tapasztalatlan "lovast"? Gyönyörű párosítás. Egyébként ha lehetőséged van rá inkább idősebb és tapasztaltabb lovon gyakorold a fel és leszállást, ne egy fiatal ló életkedvét vedd el.

Nem értem, hogy nem lehetsz tisztában a feldobással. Milyen emberek vesznek körül? Ért is ott valaki a lóhoz?

2010. márc. 25. 20:29
 18/24 anonim válasza:
ha 170 cm vagy és 155 a ló hátmagassága akkor nem hiszem h a méreted miatt nem tudnál felszállni. előre dőlj mikor nekiindulsz, ne hátra mert úgy csak hátraesel és nem tudsz felülni rá. ha kell simulj a ló oldalához a hasaddal. amúgy semmi baj nincs azzal, hogy kezdő lóval vagy. szoktak úgy oktatni hogy egyszerre a lovat és a kezdő lovast is. gondolom nem egy ember van ott rajtad kívül akkor. legalábbis ez lenne a normális. egy ember a lónak egy meg aki fogja a futtató szárat és neked magyaráz. amúgy én is csak azt tudom mondani mint az előzők. kicsi bucka, betontömb, sámli.. akármi. de a feldobás is jó. nem tudom miért nem tetszik neked. ne úgy képzeld el hogy felkapnak és szó szerint feldobnak a ló hátára.. csak meglöknik a feneked pont akkor mikor épp hátraesnél.. az épp elég. de elég lendülettel szerintem te is feltudsz ülni rá. a kicsi gyerekeknél van a szó szerinti feldobás, mivel nem érik fel a lovat, de a teesetedben szerintem ez a helyzet nem áll fenn.
2010. márc. 26. 01:50
 19/24 anonim válasza:
bocs a "futtató szár" az a futószár akart lenni... hajlani egykor már nemnagyon fogott az agyam :)
2010. márc. 26. 06:56
 20/24 anonim ***** válasza:
a túlsúlyos lány vagyok: a feldobás úgy néz ki, h megállsz a ló mellett, mintha fel akarnál szállni, de nem teszed a lábad a kengyelbe, hanem a bal lábadat felemeled hátra úgy, hogy a térdednél hajlítod, ekkor valaki összekulcsolja a bokád alatt a kezét, te a jobb lábaddal lendületet veszel és elrugaszkodva a földtől átlendíted a ló hátán...mindeközben az, aki tartja a bal bokádat, erősen megtolja felfelé, és így neked könnyebb feljutnod a lóra
2010. márc. 26. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!