Mit csináljak? Egyszerűen nem tudok felmászni a lovamra
látom, eddig nem volt értelmes válasz.. xal:
a ló bal oldalára állsz, megfogod a bal kezeddel a szárat és az első nyeregkápát, jobb kezeddel a kengyelt, belerakod a bal lábad, kicsit a ló feneke felé fordulsz, rugózol néhányat, a súlyod a bal lábadra teszed,mivel benne állasz a kengyelben, felhúzod magad, közben fogd a nyerget(de tényleg húzd meg jól a hevedert, akár sétálj vele 1 kicsit felszállás előtt)
vagy keress valamit, amire felállhatsz, nagyon sokan csinálják így
amúgy az elején mindenki bénázik, bele fogsz jönni, gyakorolj sokat!!
sok sikert!
Kedves nagyokos 18:44-es!
A kérdés nem az volt, hogyan kell felszállni egy lóra, ezzel a kérdező is nyilván tisztában van, hanem az, hogy mit csináljon, ha nem tudja átlendíteni a másik lábát felszállás közben.
:-) 155 cm ló?
Húzd meg a hevedert mindkét oldalon a nyereg alatt. (Ami átmegy a ló hasa alatt)
Beszélj az edződdel.
Ha nincs, akkor szerezze egyet min 1 hónapra.
na akkor felszállás előtt:
Mielőtt felszállok a lóra meghúzom a hevedert, amennyire lehetséges. Ha felülsz akkor általában még tudsz rajta húzni, de ez nem lényeg. A földről pont annyira meg tudod húzni, hogy ne forduljon le a nyereg.
Felszállás: Bal kézbe a két szár elég feszesen ahhoz hogy ne induljon el a ló, de nem annyira feszesen, hogy esetleg hátralépjen. Kengyelbe bal láb, majd jobb kézzel megfogod a hátsó kápát, jobb lábaddal ellököd magad, és egy picurka lendülettel már fent is vagy. Lehetőség szerint ne huppanj a hátába.
Egyébként az hogy kicsit hosszabbra állítod a kengyelszíjat, ez remek ötlet.
Szerintem nálad az a próbléma, hogy nem lendülettel szállsz fel, hanem mászol.
Hát itt nagyobb a probléma, mint gondoltam. Fiatal lóra tapasztalatlan "lovast"? Gyönyörű párosítás. Egyébként ha lehetőséged van rá inkább idősebb és tapasztaltabb lovon gyakorold a fel és leszállást, ne egy fiatal ló életkedvét vedd el.
Nem értem, hogy nem lehetsz tisztában a feldobással. Milyen emberek vesznek körül? Ért is ott valaki a lóhoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!