Nem tudom a lábamat rendesen tartani lovaglásnál, egyszerűen nem tudom lenyomni és igy az ügetés sem megy, megoldaná a problémámat a lovaglócsizma vagy valami más sarkas cipő?
Teljesen mindegy, milyen cipő van rajtad, ezt meg kell tanulni. A cipő/csizma nem ad olyan tartást, hogy folyamatosan lenyomva legyen a sarkad.
Ezt csak sok-sok gyakorlás árán lehet és kell megtanulni.
Ne csüggedj,lehet hónapok vagy évek kellenek ahhoz, hogy ösztönösen helyes legyen a lábtartásod.
Szia!
Nekem is ez a problémám. Nem járok túl rég óta lovagolni de előfordul sajnos, hogy tövig becsúszik a lábam a kengyelbe. Több, mint fél évig edzőcipőbe jártam, nemrég vettem egy nem túl drága lovaglócipőt. Nem változott tőle semmi. Bár talán egy kicsit jobb lett, de még mindig nem tatom helyesen. Mostanába egyre jobban sikerül lenyomni a sarkam,de szerintem nem a cipőm miatt, hanem a gyakorlás, és van oktatóm aki mindig figyelmeztet. Nem voltam valami nagy segítség de legalább tudod, hogy nem csak neked van ilyen problémád :D További élményekben gazdag lovaglást kívánok, biztos javulni fog a tartásod idővel ha odafigyelsz rá.
Ne!
Gyakorolni csak edzővel, aki látja mit csinálsz és kijavít. A lábtartáson kívül még kismillió dolog van amire figyelned kell, és amit nagyon könnyű elrontani.
Tartogasd a lovad arra az időszakra, mikor már biztosan megy minden és mindkettőtök számára kellemes élmény lesz a lovaglás.
Sok sok futószáras órával, eleinte olyan lesz, hogy egyszer jobban megy egyszer rosszabbul, de ez ne vegye el a kedved. Érdemes beruházni egy olcsóbb lovaglócipőre és egy hopiletre, ami tartja a bokád. Amúgy nyeregben én tök másképp ülök, mint szőrén, máshol fekszik fel a combom, viszont a sarkam lenn van. Ez majd kialakul, nyugi!
Jó lovaglást, gyakorlást!
Nyereg nélkül lehet igazán megtanulni.
A kengyelek a kezdőknek hamis biztonságérzetet nyújtanak.
Nyereg nélkül jobban érzed a lovat,könnyebb felvenni a mozgását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!