Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Lovasok! Csak egyszerűen, ez...

Lovasok! Csak egyszerűen, ez mit jelent?

Figyelt kérdés

Marmagasság:

(bottal mért) 142 cm, vegso_magassag

Marmagasság:

(szalaggal mért) 146 cm, vegso_magassag

Nekem ez magas,hogy mikor csak a hátáig(az a mar?) mérik meg a fejükig...Az egyik az mér bot,meg mért szalag...

És mért csak ennyi különbség van a két magasság között...

Aki megérteti velem azt bejelölöm hasznos válasz írónak!

ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!

2010. júl. 25. 11:05
 1/10 anonim ***** válasza:
Me a bot az egyenes a szallag meg gőbül.
2010. júl. 25. 11:30
 2/10 anonim ***** válasza:
A bottla mért magasság azért kisebb mert egyenesen áll, a szalag pedig felveszi az alakját és ezért több
2010. júl. 25. 11:58
 3/10 anonim válasza:

a ló nyakánál van egy hogy is mondjam íves "kitülemkedés" azt hívjuk marnak.tehát innen van a marmagasság. a bottal meg a szalaggal mérést meg előttem már elmagyarázták.

remélem tudtam segíteni:)

2010. júl. 25. 13:37
 4/10 anonim ***** válasza:
A végső magasság pedig azt jelenti, hogy már elérte az állat a felnőttkori magasságát. Ha növésben lenne írva, gondolom egyértelmű, hogy még nőni fog, így az is világos, miért írják oda, hogy végső. A többit már elmagyarázták. :)
2010. júl. 25. 16:54
 5/10 A kérdező kommentje:

egy 131 mar magas ló,a háta föléig a marjáig annyi(131)

vagy a feje tetejéig?

2010. júl. 31. 21:17
 6/10 anonim ***** válasza:

Természetesen a marjáig.

Sohasem láttam olyat h a feje búbjának magasságát adták volna meg, hisz értelmetlen - lovas körökben.

2010. júl. 31. 21:50
 7/10 anonim ***** válasza:
értelmetlen a feje búbját mérni, mert az nem "fix", nem tudod úgy beállítani a lovat, hogy mindig ugyanolyan magasra emelje a fejét. míg a marmagasság állandó érték, mert ugye rogyasztva nem áll a ló, tehát elég csak sík talajra állítani.
2010. júl. 31. 22:12
 8/10 anonim ***** válasza:

Ez engem is érdekelt, de egyszer ráakadtam egy tök jó oldalra, nekem sikerült megérteni belőle, remélem neked is segít :)

[link]

2010. aug. 1. 20:29
 9/10 anonim ***** válasza:
igen ugyis mondhatjuk a háta elje a mar, az a kidudorodó rész!a szalaggal mért azért nagyobb mertazt végig fektetik a ló testén a maráig és persze az hajlik és minden lónaak van a "lábába"izma ezért külömbözik a méret!(magyarul a szalag hajlik és azta lovon végigfektetik és egy nagyon izmos lónál nagyon eltérő lesz a méretkülömbség, a bot nem hajlik ezért csak a lómellé állítják és az az kissebb magasságot mutat. mostmár érted? ha nem e-mail en részletessebben elmagyarázom neked!
2010. aug. 2. 09:03
 10/10 anonim ***** válasza:
A bot egyenes vonal a marig. A szalagot ráterítik a ló testére, ezért termélszetesen nagyobb az érték. A kettő közti külömbség adja ki a ló "kaliberét". MInél nagyobb az eltérés, annál erősebb, izmosabb. De vigyázz, sok ember ezt nem tudja, nem figyel oda rá, amikor felteszi, kérdezz rá a biztonság kedvéért!
2010. aug. 6. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!