Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mióta menő az, ha valakinek...

Mióta menő az, ha valakinek kezelhetetlen a lova?

Figyelt kérdés

Elcseszett ló, nyergeléskor ágaskodik, nyereg alatt mindent elkövet, hogy a lovasát ledobja, még alapszinten sem képzett, a tulajdonosa meg büszke rá.

Mióta menő ez? Mióta vagány? Miért nem lehet beismerni, hogy elcsesztük/elcsesszük a lovunkat?

Nekem a bőr lesülne a képemről, ha a lovam így viselkedne.

Bezzeg a jól képzett, folyamatosan fejlődő ló meg "agyonidomított". Mi ez, irigység?

2015. dec. 24. 10:58
 1/3 anonim ***** válasza:
90%

POntosan, irigység. Te megtudod csinálni, rd hallgat a lovad, az ő lova meg egy igazi kötsög, Ez ciki, ez nem menő, de mivel megoldani nem tudják, így lelplezik. Ezzel párhuzamosak azok a hórukklovasok, akik teleaggatják mindenféle fékkel, szíjjal a lovat.

Szerintem vérgáz, és nem mellékest balesetveszélyes is lehet.

2015. dec. 24. 11:06
 2/3 A kérdező kommentje:

De az ilyen vajon magának legalább beismeri, hogy elcseszi a lovát vagy tényleg élvezi hogy mások látják, hogy milyen "vad" és "hűűű"-znek meg "háá"-znak?

Amúgy szerintem soha nem a ló a köcsög, a ló csak reagál, annak megfelelően, hogy milyen megerősítést kap. Nyilván van olyan ló, ami nem barbiló, az enyém sem olyan, van véleménye, ki is nyilvánítja, de mégis tudom kezelni és tudunk fejlődni és én erre büszke vagyok és szégyellném még azt is, ha megragadnánk egy adott szinten és nem tudnánk továbblépni, nemhogy még vicceskedjek azon, hogy kb a lovast alig tűri.

2015. dec. 24. 11:46
 3/3 anonim ***** válasza:
63%
Ez van Magyarországon,aki ért hozzá nem tud lovat tartani mert nincs rá cash,a hülye dilettáns barom meg megteheti és máris lovat adnak el neki,nem számít h nem ért hozzá és ez a későbbiekben a ló kárára megy. Sok ilyen van,de ez nem meglepő már. Ahol én vagyok ott is tele ilyenekkel,0 hozzáértéssel vett egy lovat ,a ló berántja a bokszba,felnyomja az ajtóra ez meg csak ott hózik meg káromkodik a lóval és büszkén tekinget körül h mindenki rá figyel és azt hiszi vele nevetnek ,közben meg rajta mert kb fingja nincs h mit kéne csinálni vele,2 perc alatt 6 szor rúg rá,viszi mint a szart de annyi esze nincs h kantárral,zablával futószárazza az idegbeteg lovat ,kiviszi kötőfékkel aztán végighúzza őt az egész lovardán a ló. Ez meg büszke rá h "neki milyen nehéz dolga van ezzel a lóval , a többieknek sokkal könnyebb a birka lovakkal" és kicsit sem érzi úgy h nem a többiek lova a birka ,hanem az övé van elbaxva és a fejére nőve . Ha szólsz neki valamiért akkor "TUDOM ÉN AZT NAGYON JÓL" . Igazából ezek a selejt kamulovasok nem is fognak eltűnni egészen addig zülleszteni fogják a lovastársadalmat ameddig ott nyalják a valagukat a rongyos lopott pénzük miatt . Én akit ismerek az konkrétan beismeri h Ő cseszte el a lovat meg ,hogy tönkretette ,de fogja eladja valami utolsó kocsilónak aztán vesz egy másikat aztán az is addig van meg ameddig tönkre nem vágja. Igazából ezek nem is tudnak különbséget tenni a fentmaradás meg a lovaglás között,éppen ezért ha alávág a ló,megkapaszkodik sikerül neki fentmaradni akkor még jobban megnő az önbizalma és Ő maga sem tudja h nincs mögötte semmi alap,de a kívülálló laikusok mégis csak azt látják mikor ugrál alatta a ló ő meg rajta tud maradni és ez olyan menő meg vagány a külvilág felé..Van amelyiket a lelke mélyén eszi a rohadás amiért ő nem tudja úgy összeszedni a lovat mint mások de van amelyik tényleg annyira sötét h el is hiszi h az a jó másokkal szemben amit ő csinál ,van egy beült lova és azt hiszi belovagolt lova van. A rúgom-húzom ig terjed el a tudásuk ezért ha valakinek igénye van a lovát rendesen idomítani ,akkor az már egyből agyonidomítás meg ahogy szokták mondani "körbe-körbe járkálás bent a lovardában".
2015. dec. 24. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!