Teljesen elkeseredtem. Mitévő legyek?
Kötőfékkel sétáltatni veszélyes lehet! Valaki legyen ott vele sokat, a bokszon kívül, és ne nyúljon hozzá, csak álljon, beszéljen hozzá nyugtatólag, nyújtsa felé a kezét, hogy a ló természetes kíváncsiságából magától meg akarja szagolni. Eztán finoman meg lehet simogatni a nyakát, ha engedi. Nagyon fokozatosan kell vele haladni, és ismét visszanyerni a bizalmát. Ezt persze kicsit nehéz úgy, hogy minden nap i tudja, hány ember "megy át" rajta.
Ha mindenképp ki akarod hozni, akkor kantárral hozd, mert sima kötőfék+vezetőszár kombóval ha kiugrik előre, úgy felrúghat, hogy szó szerint vissza kell varrni a fejed... Viccen kívül, ismerek ilyen esetet, igaz, az "sima" megvadult csődör volt, ráfarolt a lányra és felrúgta a maga patkolt hátsójával. Kantárral nagyobb a kontroll.
Türelemmel, nyugalommal és nagy adag határozottsággal lehet valamit kezdeni egy ilyen lóval. Azt nem tudom, hogy lovasokat is beengednek hozzá a boxba, vagy a személyzet vezeti ki, de én úgy gondolom, hogy - főleg ha kiskorú vagy - nem fogják neked megengedni, hogy egy ilyen lóval kísérletezz, mert az ő lelkükön szárad minden baleset.
Ahogy már írták, vezetgetéssel itt semmire nem fogsz menni, ha a boxban vannak problémák, azt a boxban lehet megoldani. A jutalomfalatot nem tartom jó ötletnek, teljesen felesleges. És a válasz a kérdésedre, hogy mit tehetnél, részemről az, hogy semmit. Nem a te lovad, nem csak te foglalkozol vele, hanem még vagy 20 másik személy, egyedül sajnos nem fogod tudni megváltoztatni a viselkedését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!