Kezelhetetlen a lovam. Mit tudok kezdeni vele? Többi lent.
Elkapattad, csak neked még nem tűnt fel (csak most).
Oda-vissza kellene vele lépni, ott, ahol problémázik, pl. a kapuban. Erőteljesen előrehajtani (2-3 istenes a popójára, ha kevesebből nem ért), utána engedni, dicsérni, visszafordítani és újra. A későbbiekben pedig a legkisebb jelre korrigálni, nem megvárni, míg az lesz, ami most van.
Akkor vagy vezesse meg valaki a földről, vagy mögötte felemelt ostorral álljon tisztes távolságban.
Azt is érdemes lenne átgondolni, hogy milyen munkát végzel a lóval, hogy ennyire nem akarja, hogy inkább megvereti magát, nem-e töri, nyomja a nyereg, fogai rendben vannak-e, magyarán nincs-e fájdalma, ami rosszabb annál, mint amit akkor kap, amikor amikor nem megy be a pályára.
Volt olyan, hogy a bekapcsolt villanypásztort kérdés nélkül átszakította. Ennyire nem érdekli a fájdalom.
Nem hinném, hogy fájna valamije, mivel van, amikor gyönyörűen dolgozik. Csak nagyon hangulat függő. És nem egy adott dologtól fél, hanem random megijed valamitől (szerintem néha csak rájátszik), és onnantól vége. Mindentől riadozik, mindentől el akar menekülni. Pedig nem egy félős ló, szerintem direkt csinálja a hisztit.
Köszönöm mindenek a válaszokat!
Kedves 12:49-es!
Örülök, hogy megismerhettem a szuperképességed, miszerint te 3 mondatból meg tudod azt állapítani, hogy én mióta/hogyan/milyen módon lovagolok. Válaszodból próbáltam kiszűrni, és szelektálni a valóban hasznos információkat a kioktatástól, többé-kevésbé sikerült is. A kérdés nem az volt, hogy te mit gondolsz az én módszereimről, hanem, hogy tudsz-e valami használhatót mondani. Sajnálom, ha nem voltam egyértelmű, de még ez se ad okot az általad nyújtott bunkó beszédstílusra.
Ettől eltekintve kössz neked is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!