Félek a lovaglástól! Mit tegyek?
Hát, ez nem lehet jó. :(
Voltak talán kellemetlen élményeid?
Add el nekem a lovat! :D
Viccet félretéve, menj el pszichológushoz, ő majd kideríti, mi lehet az oka ennek a félelemnek.
Kedves előző! Szívből mondom, hogy nyald ki a seggem. :)
Látszik, hogy nem érted, mit írtam le. :) De hát akkor elemezzük ki!
'Egy éve vagyok, lótulajdomos, és hát áve lovagolok.' Ezt gondolom érted.
'Mindig féltem a lovaktól, de mindig vonzódtam hozzájuk, már 2 éves krom óta" Féltem tőlük, mert nagyok, és fájdalmat okozhattak, DE ETTŐL FÜGGETLENÜL vonzódtam hozzájuk, mert meg fogott valami bennük, és nem érdekelt a félelmem, meg hát a gyermekkori dac, ami hajtott, kis pónikon alapból nem féltem, és most sem félek, de nagy lovakon inába száll a bátorásgom.
'Most 14 éves vagyok, és elérkeztem arra a pontra, hogy nem merek ráülni a saját lovamra, pedig a vlág legnyugodtam teremtése" Itt kihagytam egy nagyon fontos részt, én hibám, sajnálom. Nem merek ráülni, baleset jóvoltából agyrázkódásom volt, és nem tudtam járni segítság nálkül egy évig. :) (Rögtön, mikor megkaptam a lovam, hazahoztuk, leestem, mert megijedt a traktortól)
A kövi mondat nem lényeges.
'Nem vagyok egy fosos gyerek, konkrétan lételemem a veszély, BÁRMIT kipróbálok, de balahogy a lovaglás nem' Itt úgy értem, hogy ugrok ejtőernyővel, extrém sportolok stb, mert azt ÉN irányitom. Persze a lovat is, egy bizonyos ideig, de ő bármikor dönthet úgy, hogy akkor szia, én ezt nem csinálom többet.
Mostmár csak a svédországot dolgot szeretném elmagyarázni. :)
Kint éltünk fél évet, a saját lovam előtt, szóval a balesetem előtt is. Ott is féltem persze, de nem volt rá okom, nem volt rossz élméynem, igy nem volt mitől félnem igazából. akkoriban igazából csak tartottam a lovaktól, és a fájdalomtól, nem féltem tőlük. Remélem érted már. :)
És nem tudom hogy jön ide a pszichiátriai eset, mert szerintem ez nem az. :) Mármint, hogy félek tőle, meg Svédország, meg anyám kínja.
A többieknek meg köszönöm, elkezdtem terápiás lovaglásra járni, valamennyire segitett a dolgon. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!