Nagyon félek a lovamtól, mit tegyek?
Nyugi, a lovak nem vadállatok. Amúgy olvastam valahol, hogy a ló nincs tudatában annak, hogy ő erősebb nálad, tehát ezt akaratlagosan nem fogja kihasználni.
Egy jól nevelt ló nem fog megtámadni csak úgy, megszokta az ember közelségét, pláne egy iskolaló, ahol valószínüleg rengeteg kisgyerek is van körülötte nap mint nap. Gondolj erre! :)
Voltam egy lovardában, ahol egy hatalmas lóra ültettek. De tényleg, azóta sem ültem olyan magas lovon! Amikor ápoltam én is éreztem, hogy mennyi erő lakozik benne, kicsit aggódtam is, de amint tettem vele pár kört rájöttem, hogy egy nagyon kedves, jóidnulatú lovacska, és kezdők is nyugodtan lovagolhatják! :)
Amit tenni tudsz, azt már leírták előttem. Adj neki egy kis csemegét, közben simogasd meg. Ha van rá lehetőség, akkor ápold le, kantározd és nyergeld fel, majd a végén nyergeld le. Esetleg vezetgesd, tegyél egy kört vele, vidd legelni. És közben megismered a személyiségét, és kiderül, hogy nem is egy vérengzős vadállat! :) Még az is segítehet, ha beszélsz az edződdel erről! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!