Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Tereplovaglás egyedül? (bővebb...

Tereplovaglás egyedül? (bővebb lent)

Figyelt kérdés
Van egy saját lovam akivel már pályán sokat lovagoltam de sajnos nincs senki a környéken akivel ki tudnék menni terepre. Egyszer kimentem egyedül és a paci nagyon jól is tűrte csak elmentünk egy ház mellet ahonnan kiszabadult két nagy kutya és ugatva megtámadtak. Természetesen a lovam elvágtázott velem együtt kb 30-40m-t és utána megállt, a kutyák szerencsére nem követtek. Egy darabig leszálltam hogy megnyugodjunk mindketten, majd vissza szálltam és haza mentünk. Otthon ezt elmondtam a szüleimnek és azt mondták hogy többet nem mehetek egyedül terepre. Pedig azt hiszem ennél durvább dolog nem történhet, és ezt is túlvészeltük. Szerintetek is veszélyes egyedül menni?

2015. jún. 12. 21:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Ha idiótákkal vagy kint és leesel az kb olyan mintha egyedül lennél" - miért menne ki bárki is idiótákkal?

sajnos nekem is nagyon ritkán van társaságom kint, de mivel ahogy korábban is írtam felnőtt vagyok, tehát saját felelősségem, hogy a saját lovammal merre megyek és mit csinálok. Nem is fosok amúgy, nem is ugrok le, ha megugrik a ló egy kutyától, mint a kérdező. Viszont pont azokon a helyeken, ahol jönnek-mennek lovasok, ott nyilván találna a kérdező is lovas társaságot.

Nem írtam, hogy ne járjon ki, pont én írtam, hogy járjon ki mindenképpen, mert bent besavanyodik a ló, de azért azt költői túlzásnak érzem, hogy egyedül kevésbé veszélyes, mint társaságban. Mellesleg idióta is jobban tud mentőt hívni, mint az eszméletlen ember. Amerre meg jönnek-mennek a lovasok ott is fekhetsz 40 percet, ami egy artériás vérzésnél nem épp megnyugtató. Akár a saját hibádból, a ló hibájából, vagy más idióta lovas hibájából esik le az ember.

De mindez a kérdés szempontjából mellékes, mivel a kérdező környékén senki nincs akivel terepre mehetne.

2015. jún. 16. 00:14
 12/13 anonim ***** válasza:
Én amikor egyedül vagyok a környéken soha nincs semmi probléma, eddig akárhányszor jöttek velem az ő tudatlanságuk idézett elő rengeteg veszélyhelyzetet,olyanokat amibe nem keveredsz egyedül bele. Mivel a lovasok 80 százaléka idióta, a többi 20 nálunk nem megy ki terepre,így ezerszer inkább biztonságban vagyok egymagam.
2015. jún. 16. 08:12
 13/13 peacehair válasza:
Hát nem tudom ti kikkel jártok terepre de valószinűleg nem rendes lovas emberek .idiotákal nem érdemes kimenni ha csak nem vadulni akarsz de akkor nyilván vagy olyan ügyes h ne es le és vállalod a következményeket .szerintem egyedül is jo és csoportosan is a terep egyikre se mondható h veszélyesebb a másiknál mert a baj bárhol megtörténhet viszon ha egyedül mész mindenképp szólj valakinek hogy merre fele mész és h meddig leszel kint hogyha baj történik és nem jelentkezel akkor tudják h merre kérésének stb. A szüleidnek meg mond el h bárhol megtörténhet a baj de neked és a lónak is szüksége van a tetrplovaglásra.
2015. dec. 8. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!