Tereplovaglás egyedül? (bővebb lent)
Veszélyes, de ezért van a telefon. Az legyen nálad mindig, hogy segítséget tudj hívni.
Az unokahúgom egyszer a lábát törte el egyedül lovaglás közben. Kiment terepre, a ló megijedt egy elé ugró nyúltól, unokahúgom leesett ás olyan szerencsétlenül akadt a kengyelbe a lába, hogy eltört. Telefon nem volt nála, így hazalovagolt még... máig nem tudjuk, hogyan csinálta.
Hány éves vagy? Én rendszeresen lovagolok egyedül, sokkal többet, mint társaságban, de én felnőtt vagyok, saját magamért vagyok felelős. Ha te még a szüleiddel laksz, akkor ők a felelősek érted, én tulajdonképpen megértem, hogy nem szívesen engednek el egyedül. (bár most visszagondolva már 15 évesen is jártam egyedül terepre, de nem saját lóval és a szüleimnek fogalma se volt róla, hogy mennyire veszélyes ez).
Szerintem ha szeretnél egyedül is menni, kérd meg a szüleid, hogy vegyenek védőfelszerelést, kobakot, gerincvédőt, hátha az őket is megnyugtatja.
A lónak is szüksége van terepre, csak pályán nagyon monoton a munka neki.
Köszönöm a válaszokat!
Telefont természetesen mindig viszek magammal és kobakot is hordok. 18 éves vagyok
1. vagyok. Nem uszítalak a szüleid ellen, de 18 évesen már azt csinálsz amit akarsz, nem kell az engedélyüket kérned.
Kimész, felszállsz a lóra, elmondod hogy ide és ide mentél, ekkor és ekkor jössz, és ennyi. Csak nem tagadnak ki ennyiért.
amit az utolsó ír nagy baromság. persze részben igaz, mert lehet, hogy sokszor hülyébb a ló társaságban és valóban figyelni kell a többiekre is, de ha baleset van, akkor ne magyarázd már meg, hogy jobb, ha egyedül fekszik eszméletlenül, vagy egy nyílt töréssel, mintha vannak ott mások, akik segítenek mondjuk stabil oldalfekvésbe tenni, vagy nyomókötést szorítani rá, stb. és azért az se mindegy, hogy ha mentőt kell hívni, akkor egyedül várod meg és próbálod meg elmagyarázni melyik földúton is vagy, vagy van ott veled valaki, aki tartja benned a lelket.
lehet, hogy nagyobb eséllyel esel le (én ebben sem hiszek) ha többen vagytok, de ha nagy a baj, mindenképpen jobb, ha van ott valaki.
egyébként meg lehet, hogy menősebbek a lovak, ha többen vannak, de mivel a lónak full természetellenes egyedül baktatni az erdőben, ezért társaságban nagy általánosságban nyugodtabbak.
meg ugyanúgy, ha mondjuk egy sárga traktortól a te lovad amúgy nem ijedne meg, de egy másik igen, ezzel átragasztja a parát a tiédre is, ez fordítva is működik, ha a tiéd ijedős és megy előtte egy nyugis, aki észre se veszi a traktort, a tiéd is könnyebben elmegy vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!