Kezdőoldal » Állatok » Lovak » 20 éves a lovam. Hogyan...

20 éves a lovam. Hogyan tehetném fényesebbé a szőrét?

Figyelt kérdés

20 éves,szürke (fehér szőrű) lovam van,nagyon szeretem,gyönyörű,de a szőre inkább bolyhos-pihés, alkalmanként "drótosabb",de nem fényes.Az állatorvos aztmondja, kitünő egészségi állapota van,ami igaz.Azt szeretném kérdezni,hogy van-e esetleg olyan kezelés (bármi!) amitől ragyogóvá tehetem a szőrét? :) köszönöm a válaszokat.Néhány képet találtok róla lentebb (amúgy ezek inkább nyári képek,amikor minden nap mosdattam,és tényleg szép a szőre,de szeretném ha mégfényesebb lenne/lehetne:Dha lehet,köszi,ha segítetek..)

[link]

[link]

[link]

2010. febr. 23. 21:32
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

jajj de gyönyörű

lipicai , vagy milyen fajta?

2010. márc. 3. 19:37
 22/27 A kérdező kommentje:
köszönjük szépen! az apja lipicai volt, az anyja kisbéri
2010. márc. 4. 15:12
 23/27 anonim válasza:

szia!

látom a színvonal meg a szakértelem megjelent az 1. oldalon,tovább nem olvastam,de ha még nem kaptál volna választ:

először is a szőr az állat egészségügyi tükre,tehát sok függ a táplálékon is,ha jó minőségű takarmányt és szénát kap,ha sokat legelhet zöldet (figyelj arra,hogy tavasszal fokozatosan kell visszaszoktatni,a hasmenés miatt is,de gondolom ezt 20 év után tudod)

szóval tényleg kapható sörényfény ez szebbé teszi a szőrét is a farkát sörényét meg teljesen simává,könnyen kifésülhetővé,és a legegyszerűbb csodaszer egy puha rongy miután leápoltad.

2010. márc. 14. 16:51
 24/27 anonim válasza:

ja és koráhozképest nem sovány a lovad,de a szénahasat ne keverd össze az elhízással ,mert az egyáltalán nem egészséges nem is értem,h mondhat oylan egy orvos ,h nagy a ló hasa.

Ha pedig rendesen kap abrakot,mégsem hízik és ez vonatozik a beteg pacira is,akkor lehet h meg kellene reszeltetni a fogát,mert nem képes rendesen megrágni az ételt.

2010. márc. 14. 16:57
 25/27 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.. nem legelőn tartjuk,sajnos, szénán él. nincs legelő, de szokott kapni egész évben zöldet, ha van. a fogreszelést azt nagyon átgondolom, neki jók fogai, de a másiknak szegénynek alig van ép foga. sőt. a puha rongyot alkalmazom, a lenmagot még nem. sörényfényesítőt/lósampont még nem vettem, mert drága volt. egyszer nyáron megmosdattam shaumával, nagyon szép lett, de ráment egy flakon:P jó hülyeségnek hangzik, de nem volt alergiás tünete, se semmi. napi fél óra csutakolás lovaglás előtt, lovaglás után. most, hogy levedli a téli bundát, így kifejezetten tudom fényesíteni a szőrét. na, köszönöm a válaszokat.
2010. márc. 19. 21:02
 26/27 A kérdező kommentje:
sajnos lovacskám nem élte meg az új nyarat... 2010 május 2-án szívrohamban halt meg, összeesett alattam :( Igaz rég volt de gondoltam leírom. Nagyon hiányzik
2011. márc. 9. 16:37
 27/27 anonim ***** válasza:
Sajnálom :(
2014. okt. 28. 10:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!