Kezdőoldal » Állatok » Lovak » 20 éves a lovam. Hogyan...

20 éves a lovam. Hogyan tehetném fényesebbé a szőrét?

Figyelt kérdés

20 éves,szürke (fehér szőrű) lovam van,nagyon szeretem,gyönyörű,de a szőre inkább bolyhos-pihés, alkalmanként "drótosabb",de nem fényes.Az állatorvos aztmondja, kitünő egészségi állapota van,ami igaz.Azt szeretném kérdezni,hogy van-e esetleg olyan kezelés (bármi!) amitől ragyogóvá tehetem a szőrét? :) köszönöm a válaszokat.Néhány képet találtok róla lentebb (amúgy ezek inkább nyári képek,amikor minden nap mosdattam,és tényleg szép a szőre,de szeretném ha mégfényesebb lenne/lehetne:Dha lehet,köszi,ha segítetek..)

[link]

[link]

[link]

2010. febr. 23. 21:32
1 2 3
 11/27 anonim válasza:
Lenmag,fözd meg mielött odaadnád neki a takarmányba keverve mert a nélkül mérgező,E-vitamin a patikában kapsz kapszulában azt is add neki oda a takarmányba keverve,csodálatos farka és sörénye lesz és fényes lesz a szöre is az e vitamint is kuraszerüen add neki(nem lehet tuladagolni) a lenmagot meg minden nap megkaphatja
2010. febr. 24. 10:47
 12/27 anonim ***** válasza:
Nagyon jól néz ki a lovad! Se nem kövér se nem sovány! Korához képest kitűnő állapotban van:)
2010. febr. 24. 14:21
 13/27 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat,majd még gondolkozok :) és a dícsérő szavakat is köszönöm (köszöni) :) (L)
2010. febr. 24. 17:05
 14/27 anonim ***** válasza:
Kifőzött lenmag, illetve lenolaj nálunk is bevált, még porosan is csillogó a lovunk szőre. Bioboltban is kapható.
2010. febr. 24. 17:22
 15/27 A kérdező kommentje:
és még azt a bugyuta kérdést szeretném feltenni,hogy ha megveszem a lenmagot, akkor hogyan főzzem ki, ill. mennyit adjak neki, adagoljam-e zabhoz, vagy bármihez,vagy nem?
2010. febr. 24. 17:24
 16/27 anonim ***** válasza:

Nagyon szép a lovad! Nekem 8 lovam van, a legidősebb 13 éves. Jah, és kifejezetten jó húsban van a kis tündi-bündi. :D

Szőrfényesítéshez én azt ajánlom, hogy ne kefével csutakold, hanem fogj egy marék tiszta szalmát, és azzal jó erősen dörgölgesd át. Az enyémek nagyon élvezik.

Amiért jó: nem roncsolja a szőrt (nem lesz matthatású), valamint nem tépsz ki vele egy csomó szőrt, csak ami már tényleg elhalt. Ajánlom még a sárgarépát. Nagyon jót tesz az emésztésnek, ami köztudott, hogy lovaknál kihathat a szőr állapotára is.

Remélem segítettem egy picit.

2010. márc. 2. 18:59
 17/27 A kérdező kommentje:
köszönöm,mindkettpt már alkalmazom jó ideje. am szerencséd van, nekem ő van, egy kicsit fiatalabb, de beteg, híres galoppló, egy kis póni, meg egy szamár a négylábú társaságom :D a beteg amúgy kehes, mert előttem még meghajtották, lábai rosszak, nincs túl jó állapotban:( viszont híres galopplóvolt, a Sólyom ág utolsó leszármazottja. nemtudom mond-e ez vkinek valamit.
2010. márc. 2. 19:14
 18/27 anonim ***** válasza:
1 marék lenmagot leforrázol, amíg nyákos nem lesz és bekevered az abrakba. Mi napi 2x etetünk (napközben legelő), az esti adagba kerül.
2010. márc. 2. 20:46
 19/27 anonim ***** válasza:

én lovanként 2-3 evőkanál lemagot főzök. nem csak leforrázom, hanem főzöm pár percig. Hetente egyszer adom abrakba keverve.

A lovad tényleg sovány kicsit, de ez ilyen korban már természetes. A szénahas meg nem egyenlő azzal, hogy egy ló jó húsban van.

2010. márc. 3. 09:52
 20/27 A kérdező kommentje:
ezek nyári képek, azóta új takarmányt és lótápot kapnak, még kövérebb. nemtudom, lehet hogy sovány, én szerintem nem. látnátok a beteg lovunkat. na ő sovány. sajnos a betegsége miatt nem hízik fel, pedig néha még az én lovam adagját is megeszi.
2010. márc. 3. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!