20 éves a lovam. Hogyan tehetném fényesebbé a szőrét?
20 éves,szürke (fehér szőrű) lovam van,nagyon szeretem,gyönyörű,de a szőre inkább bolyhos-pihés, alkalmanként "drótosabb",de nem fényes.Az állatorvos aztmondja, kitünő egészségi állapota van,ami igaz.Azt szeretném kérdezni,hogy van-e esetleg olyan kezelés (bármi!) amitől ragyogóvá tehetem a szőrét? :) köszönöm a válaszokat.Néhány képet találtok róla lentebb (amúgy ezek inkább nyári képek,amikor minden nap mosdattam,és tényleg szép a szőre,de szeretném ha mégfényesebb lenne/lehetne:Dha lehet,köszi,ha segítetek..)
Nagyon szép a lovad! Nekem 8 lovam van, a legidősebb 13 éves. Jah, és kifejezetten jó húsban van a kis tündi-bündi. :D
Szőrfényesítéshez én azt ajánlom, hogy ne kefével csutakold, hanem fogj egy marék tiszta szalmát, és azzal jó erősen dörgölgesd át. Az enyémek nagyon élvezik.
Amiért jó: nem roncsolja a szőrt (nem lesz matthatású), valamint nem tépsz ki vele egy csomó szőrt, csak ami már tényleg elhalt. Ajánlom még a sárgarépát. Nagyon jót tesz az emésztésnek, ami köztudott, hogy lovaknál kihathat a szőr állapotára is.
Remélem segítettem egy picit.
én lovanként 2-3 evőkanál lemagot főzök. nem csak leforrázom, hanem főzöm pár percig. Hetente egyszer adom abrakba keverve.
A lovad tényleg sovány kicsit, de ez ilyen korban már természetes. A szénahas meg nem egyenlő azzal, hogy egy ló jó húsban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!