Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A hugom minden aron lovat...

A hugom minden aron lovat akar. Hogyan beszeljem le rola?

Figyelt kérdés
Jofogason nezegeti a lovakat egesz nap.

2015. jan. 25. 14:32
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

Én is rá vagyok kattanva a lovakra, lovagolok is, járok egy héten 4-5 alkalommal és pénzünk is lenne egy lóra és az eltartására, de mégsem veszünk és én ezt meg is tudom érteni, még pedig a következők miatt:

1, A legfőbb ok, hogy a ló nem lesz fiatal örökké!

Ha jól tartom, kímélem, és a ló is jó kondiban van akkor még úgy-ahogy ellovagolom 20-25 éves koráig (bár nem egy lovat láttam már 17-8 éves korban végletesen lesántulni ld:2). De egy ló jó esetben 30-egynéhány évig is elél! És akkor mi lesz az imádott pacival? Tartod havi 40 ezerért, hogy néhanapján kimehess megsimizni az orrát, esetleg egy kör lépésre felülj a hátára? Vagy túl adtok rajta és mehet a vágóba?

2, Mint ahogy már az előző pontban is utaltam rá a ló nagyon könnyen lesérülhet, az állatorvos pedig rengeteg pénz. Csak kihívni is 10-15 ezer forint, úgy, hogy még csak semmit nem is csinált a lóval. Ráadásul nagyon sok olyan betegség van, ami gyógyíthatatlan. Láttam már elaltatni lovat, nem volt túl szívderítő élmény.

3, Lovagolok és versenyzek is, így a nyaralásaim elég korlátozottak, mi lenne, ha még egy saját lovam is lenne? Nem mehetnék sehová az egész évben, vagy ha igen, akkor mindig megbízok valakit, hogy lovagolja a lovamat? Vagy, ha mondjuk nyelvtanulás céljából külföldre szeretnék menni, mondjuk egy fél évre, vagy nyáron, suliszünetben? Már így is lelkiismeret furdalásom van, ha nem megyek ki 2-3 napig a versenyzős lovamhoz.

4, Ebbe az utolsó pontba sűrítem bele az összes maradék ellenérvet. Mi van, ha még sem tudok, úgy dolgozni a lóval mint terveztem, ha nem jól mértem fel az erőviszonyokat lóvásárláskor és nem bírok vele? Volt egy ló amelyiket nagyon szerettem és versenyeztem is rajta de (önhibámon kívül is) egy idő után nem úgy alakultak a dolgok, nem tudtam vele eredményesen dolgozni, pedig az elején minden jól ment. Ez esetben az volt a megoldás, hogy átültem egy másik lóra, elkezdtem azzal dolgozni és minden jó lett. Egy saját lóval nem tehetem meg ezt, hogy csak így "lecserélem".

Meg nem akarok abba a hibába se esni, hogy mikor nekem kell döntést hoznom a ló sorsával kapcsolatban (az edzőmre nem hallgatva) rosszul, meggondolatlanul döntsek. Ugyan nem gondolom azt magamról, hogy valaha is direkt mást csinálnék mint amit az edzőm javasol, mert nagyon szeretem az edzőm, tisztelem és megbízok benne, de sajnos láttam már rá példát, hogy akinek lova lett, az rögtön jobban tudott mindent, mindenkinél és rossz vége lett a dolognak.

Ha nem teljesen hülye a húgod és ezeket mind felsorolod neki, akkor valószínűleg jobb belátásra tér. Esetleg a családodnak, a szüleidnek, nagyszüleidnek is felhozhatod ezeket az érveket, hogy ők is belássák nincs túl sok értelme. Ha húgod meg valóban csak divatból akar akkor meg pláne. Ha két év múlva a púpútevék lesznek divatosak, akkor majd azt akar?!

2015. ápr. 2. 21:40
 22/34 anonim ***** válasza:
0%
Ilyen alapon új ruhát se vegyél, mert úgyis kimegy a divatból. A lónak meg semmi baja nem lesz, ha elmész két hétre Görögországba, és közben nem lovagolják. Viszont az utolsó érved nyomós: ameddig csak elrontani tudod a lovakat, addig jobb, hogyha maradsz bérlovas.
2015. ápr. 2. 21:49
 23/34 anonim ***** válasza:
Azért egy ruha, meg egy ló nem ugyanaz a kategória...
2015. ápr. 2. 21:52
 24/34 anonim ***** válasza:

Ez a felsorolás tényleg hülyeség, nekem nem ruha, hanem párkapcsolat jutott eszembe, ennyi erővel ne kezdj párkapcsolatba, mert az illető előbb-utóbb megöregszik és szenilis lesz, meg könnyen prosztata rákja is lehet és simán lehet, hogy végig kell nézned, hogy meghal.

Vagy gyereket se vállalj, mert mi van, ha a gyerek beteg lesz, elüti egy autó, vagy rossz társaságba keveredik és bűnöző lesz.

Amúgy ha a lovaddal nem tudsz jól versenyezni, akkor igen, lecseréled. Eladod és veszel mást.

De itt amúgy hobbilóról van szó, a verseny tök más, ott azért magasabbak az elvárások egy lóval szemben és a sérülések is könnyebben előfordulnak.

Bár én, mint több ló tulajdonosa kijelenthetem, hogy lovat tartani érzelmileg igen megterhelő dolog (az anyagiak mellet)!! És néha bizony olyan döntést kell hozni, ami vagy a lónak, vagy neked nem annyira kellemes.

Ja, és 1-2 hét alatt semmi baja, ha senki nem lovagolja, nem kell minden nap kijárni, ha bértartásban van a lovad, még akkor sem, ha versenyzel.

2015. ápr. 3. 01:43
 25/34 anonim ***** válasza:

Nem tudom ti mit olvastatok mert az öregedésnél nem az volt a baj, hogy megöregszik, meghal, hanem, hogy nem minden ember él olyan luxusban, hogy megengedheti magának, 5-6 éven keresztül, hogy egy hasznavehetetlen lovat tartson havi 40 ezerért, nem beszélve arról, hogy attól még, hogy nem lovagolod számos egészségügyi problémája is lehet. És egy ilyen lovat nem tudsz sok helyre tovább adni.

Az elutazásoknál meg nem egy-két hétre gondoltam (bár verseny szezonban az is bőven sok), hanem mint írtam egy-két hónapra, fél évre stb. azt az időszakot nem álldogálja már olyan szuperül végig.

Belelehet kötni meg minden, nem kell egyetérteni velem, ezek csak azok az érvek, amik engem meggyőztek.

2015. ápr. 3. 09:40
 26/34 anonim ***** válasza:
És miért kellene egy lerobbant lovat havi negyvenért tartogatni? Dehogy kell! Szépen elviszed valamelyik természetvédelmi területre, és szabadon ereszted. Elsétál, ellegelészik az ott szépen, nem árt senkinek, semminek.
2015. ápr. 5. 12:29
 27/34 anonim ***** válasza:
Mondd te teljesen hülye vagy?! Egy lovat nem lehet szabadon engedni, de nem csak itt Magyarországon nem még a texasi sivatagokban sem észlény!
2015. ápr. 5. 14:45
 28/34 anonim ***** válasza:
Már miért ne lehetne? Simán lehet. Csak nem szokás, mert a vágóhídon 80-100e Ft-ot is kapnak érte.
2015. ápr. 5. 16:04
 29/34 anonim válasza:

Kedves 21/28-as..

Baromi nagy hülyeséget írtál le az 1 pontban.

És te nevezed magad lovasnak?? Ezzel az erővel a szüleidet is hagyd el ha öregek lesznek/halálos betegek

2015. ápr. 6. 16:30
 30/34 anonim ***** válasza:
Pont, azt mondom, hogy ha egy ló öreg lesz akkor nem fogom odaadni a vágóba meg sehová, mert pont ahogy a szüleimet, a kutyámat, senkit nem dobunk ki ha öreg. Én ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy egy lóról gondoskodni kell miután megöregedett és nem lehet már lovagolni is!!
2015. ápr. 6. 18:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!