Most, hogy jön a hideg, változtassak valamit? (abrak)
Figyelt kérdés
Egy shetlandiról és egy haflingiről lenne szó. Nem végeznek munkát, félrideg tartásban vannak, abrakot nem kapnak. A következő napokban éjszakára -10-15 fokokat mond, így elgondolkoztam, hogy lehet kéne nekik adni valamit, de mivel két póniról-kislóról van szó, gondoltam előbb megkérdezem. Zab nincs itthon, csak kukorica meg árpa, szénát kapnak, és a kondijuk is jó.2014. dec. 30. 14:19
1/4 anonim válasza:
Amíg nem veszítenek a kondíciójukból, addig felesleges. Az ilyen típusú lovak általában abrak nélkül szépen tartják a súlyukat télen is. Ha látod, hogy veszítenek a súlyukból, akkor mehet nekik a kis árpa, kukorica.
2/4 A kérdező kommentje:
Az oké, csak a következő pár napra extrém hideget mondanak, ezért gondoltam.
2014. dec. 30. 17:34
3/4 anonim válasza:
Nem kell, semmi bajuk nem lesz, ha fogynak egy kicsit, az a nagyobb baj, ha tél végén még gömbölyűek, és úgy állnak neki tavasszal tovább falni. Ha nagyon kezdenének soványodni, akkor lehet max kezdeni abrakolni, addig nem szabad fölöslegesen.
4/4 anonim válasza:
Amìg nem vesztenek a dúlyukbòl felesleges abrakot adni nekik.Ha fogyni kezdenek,csak akkor adj nekik..Addig ne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!