Egy hobbiló, ha ridegben van tartva, heti hány alkalom lovaglást igényel? Ehhez mennyi abrak társul?
Az én lovam ennyi abraktól körbe-körbe repkedne egy órán keresztül :) Te hogy dolgozol vele, és milyen fajtájú a ló? Mennyi idős? Milyen vérmérséklet?
Kedves kérdező, attól függ, milyen munkát akarsz vele csinálni. Mert lovaglás és lovaglás között óriási különbségek vannak; egy órás intenzív idomítással jobban le tudod fárasztani, mint egy 4 órás tereppel...
Alapvetően nem _igényel_ lovaglást a ló. Nincs rá szüksége, így ideális ideje sincsen. Az abrakot a végzett munkához kell igazítani, az adott ló igényeihez, kondíciójához mérten, általánosságban heti 2-3 könnyű munka mellett napi kétszer 1 fánglit lehetne mondani, de a ló a megmondója, mennyit igényel.
Az enyém is szép mennyiséget kap, 3-4 fángli roppantott zabot, árpát kap reggel-este, kis tápot, olajat. Telivér, de bírja. Ő pl. könnyűnek mondható munkát végez (alap kondíciómunka terepen és napi könnyű idomítómunka), mégis igényli ezt a mennyiséget.
Köszönöm!
Ha például egy héten 3-4 alkalommal van lovagolva, 1 órát, ugrana, plusz lenne hetente egy terep.
Ja, hetente legalább két-három alkalommal menni kell vele, különben "elszokik a munkától"
Az abrakot meg ki kell kísérletezni. Vannak jobban és vannak rosszabbul hasznosító fajták, meg minden... Ha nagyon kedvetlen, adjál neki többet, ha nem bírsz vele, akkor kapjon kevesebbet, aztán majd rátalálsz a helyes adagra. Van ismerősöm, aki a haflingiinek nemhogy abrakot, hanem még szénát sem ad, mégis megélnek a lovai abból, amit a hó alól kikaparnak. Egy ATV meg pont a másik véglet.
A 3. válaszoló kérdésére írtam.
Tudom, hogy teljesen más egyedek vannak, vannak temperamentumos lovak kevés abrakkal, de vannak olyanok is, amelyek csak több fángli abrakkal vannak formában.
Rideg tartásban hogy adják a lovaknak az abrakot? Mindig lovaglás után?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!