Akkor is tud habosat izzadni egy ló ha nem eszik abrakot? Miből tudom/látom hogy idegből izzad a ló?
A felszerelés habosítja fel az izzadtságot, illetve az egymáshoz érő testfelületek, pl. a hátsó lábak között.
Idegből akkor izzad, ha a munka/kondíció mértékéhez képest irreálisan izzad meg. De ha feszült, azt gondolom egyébként is észreveszed rajta.
Köszönöm!
Az idegből izzadós részhez még: úgy halottam vannak a lovaknak külön olyan testrészei ami ha megizzad akkor abból arra lehet következtetni hogy idegből izzad a ló? De nem tudom melyek ezek a területek (ha egyáltalán van ilyen.)
Nincs ilyen, ugyanis ez rengeteg mindentől függ - milyen jellegű munkát végez a ló, mert azért nem ugyanaz egy galopp ló meg egy mezőgazdasági nehézigás, teljesen eltérő terhelés, stb.
Ha feszes a ló, annak mindig van jele, az elengedettség pedig tipikusan olyan dolog, hogy mindig van hová fokozni, akkor is, ha amúgy már elengedettnek minősítenéd a lovat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!