Mit adjak enni a lovaimnak?
Nemsokára etetnem kell. A széna, amit kapnak, elég rossz, a nagy részét nem eszik meg (most lesz lecserélve a szénájuk, de egyelőre csak ez van, és nem penészes, hanem tele van náddal, amit ugye ők nem szeretnek).
Ki akartuk vinni őket akkor legalább legelni, de kb. dél óta megállás nélkül esik.
Abrakot nem szoktak kapni, néha kapnak zöldséget, gyümölcsöt a széna mellé.
Adjak még valamit most nekik, vagy csak a jó sok szénát?
ha abrakot nem szoktak kapni, akkor most se adj.
a lovak nagyon szeretik a nádat (édes), szóval nem az a gond.
széna váltásnál amúgy van, hogy 2-3 napig finnyáznak, aztán egyszercsak rákapnak.
amúgy a szénának más baja is lehet, ami nem látszik rajta, ki tudja mit öntöttek ki a réten, ahol kaszálták.
viszont ha amúgy nincs baja a szénának, nincs benne mérgező növény, nem fekete, rohadt, penészes, akkor előbb-utóbb el fogják kezdeni enni.
nem tudom mit lehetne írni, ha más szénát nem tudsz adni, akkor a szénát mással nem tudod helyettesíteni.
a lovakat pedig esőben is ki lehet engedni legelni, nincsenek cukorból, őket nem zavarja úgy az eső, mint minket csupasz embereket.
Hát, akkor lehet, hogy nem pont nád az, de már pár hete ez van, és nem eszik, márpedig ők a lehető legkevésbé finnyás állatok a bolygón szerintem.
Legelni pedig nem kiengedni tudom őket, mert saját legelőjük nincs, hanem csak ki tudom vinni őket a környékre, ahol tudnak legelni.
Csak szanaszét szórják, így inkább többször adok nekik.
Most majd megpróbáljuk visszavitetni ezt, aztán kereshetünk valami másikat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!