Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Lehetne így lovat tartani...

Lehetne így lovat tartani vagy ez hülyeség?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Biztos hülyeséget fogok kérdezni de azért olvassátok el!

Lehetne-e úgy tartani lovat hogy én (havi 10000Ft),oktatóm(havi 10000Ft) és a barátom(szintén havi 10000Ft)fizetnénk?A ló így meglenne teljesen,oktatóméknak nem árt egy új ló azt mondták,de én is meg a barátom is akarunk lovat de nem akarjuk olyan drágára,az oktatóval nagyon jóban vagyunk.és ha mindenki havi 10000Ft-ot fizet akkor kijönne olcsón a lótartás! Ugye milyen hülyeség... de véleményt kérnék az ötletről.

2014. dec. 19. 15:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva ez így hülyeség. 2 embernél is nagyon nehéz kitalálni, hogy mi hogyan legyen, de 3-nál szinte lehetetlen.

Vállalj a pároddal közösen lovat, de csak ha közös kasszán vagytok. Az oktató meg vegyen magának sajátot, mert ebből csak az lenne, hogy boldog boldogtalan a ti lovatokon lovagolna.

2014. dec. 19. 18:29
 12/22 anonim ***** válasza:
49%
Zárjuk rövidre,hülyeség ,mindent lehet ,ezt is lehetne csak nem működne hosszútávon.
2014. dec. 19. 18:56
 13/22 anonim ***** válasza:
Őszintén kérdezem: mi a bánatos nyavalya bajod volt a válaszommal? Harmadik voltam..... Szerintem egy rossz szót se szóltam, csak azt mondtam, felejtős. Ahogy szerintem gyakorlatilag senki nem volt durva egyáltalán, aki válaszolt. Legfeljebb nem azt a választ kaptad, amit szerettél volna. De végülis mit vár az ember egy kb. tízéves kiscsajtól? (Ennél mondjuk többet, az én hat éves lányomnak több agya van ahogy látom, de mellékes) Van otthon három állatod, amit saját pénzből tartasz el? Micsoda, aranyhörcsög? Drága.... Nőj fel, addig meg álmodozz csak...
2014. dec. 19. 21:32
 14/22 anonim ***** válasza:
79%
Nem, két kutyája és egy törpenyula van. És legszívesebben állatmenhelyről hozná a lovat, vagy vágóról mentené természetesen tökingyeeen... :)
2014. dec. 19. 22:59
 15/22 anonim ***** válasza:
Ahhh, így már mindjárt más a képlet Ő a törpenyulas, kétkutyás kiscsaj, rájöhettem volna..... :-D
2014. dec. 20. 06:12
 16/22 anonim ***** válasza:
Aki shetlandit vagy hucult, akar....
2014. dec. 20. 09:48
 17/22 anonim ***** válasza:

A feles tartás még egy dolog, ami rengeteg bonyodalmat rejt, de én oktatónak biztos nem adnám oda a lovam, nem akarnám, hogy 1000+1 ember ott huppogjon rajta. Akkor inkább keresnék egy harmadik embert, ha annyira nem kivitelezhető a dolog, lovaglás téren még mindig jobban jársz, ha 3 ember lovagolja, mint hogy 103.

Az általad vázolt helyzet természetesen megoldható, az viszont már más kérdés, hogy nektek is és a lónak is megfelelő lenne-e a tartás. Én ilyenbe nem mennék bele.

2014. dec. 20. 11:40
 18/22 anonim ***** válasza:
Túl lenne fárasztva a ló, és nem ülhetnél fel rá akkor, amikor csak akarsz. Nyilván, ha az oktatód oktat rajta, még te, és a barátod is szeretnétek lovagolni vele. Azért nem ajánlom annyira, mert nagy valószínűséggel nem lenne túl boldog vége. Szerintem jobban megérné egyedül tartanod a lovat, de gondold meg jól!
2014. dec. 20. 12:54
 19/22 anonim ***** válasza:
Valamit felettébb jól csinálok, hiszen egyedül én vagyok pontozva az egész kérdésnél. Hát igen, az emberi irigység...
2014. dec. 20. 15:48
 20/22 anonim ***** válasza:

Ha még 3 magánember vállal így lovat, még az is necces, de így hogy oktató is játszik a dologban, így nem vállalnám be soha.

Tegyük fel, hogy az oktató 2 napot használj a lovat, hidd el azokon a napokon 4-5 órát fixen menne a ló, mert egymást váltanák rajta az emberek. A másik, hogy gondolom, ő ezért pénzt kérne, és ha mondjuk 2000-et kér egy óráért, van napi 4 lovasa, akkor egy hónapban simán kereshet vele 60 ezret, míg ő csak 10000-et fizet bele. A másik, hogyha sokan lovagoljátok, akkor ki tudja ki alatt fog lesántulni és ki fogja állni az orvosi költségeket.

Az ok, patkolást, oltásokat, kötelező vérvételt, féreghajtást meg lehet harmadolni, de vannak olyan dolgok, amikre nem lehet felkészülni. (pl a ló megijed, kitépi magát a kezedből és kárt okoz másban vagy más cuccában, esetleg magában). Ilyenkor ugye azt terheli a költség, aki éppen a lóval volt. De mondok olyan példát is, amikor a "betegségnek" nincs gazdája. Pl a ló egyik napról a másikra lesántul, lehet a karámban húzta meg magát, de lehet az oktató egyik delikvense alatt, vagy ki tudja... mert ilyenkor jön az egymásra mutogatás,meg az összeveszés... vagy mindenki egyformán állja a költségeket, de ilyenkor nem nagyon szeretnek fizetni az emberek...

2014. dec. 20. 17:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!