Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Örökbe lehet fogadni?

Örökbe lehet fogadni?

Figyelt kérdés
Nem nagyon értek az örökbe fogadásokhoz!! A NOÉ Állatotthon Alapítvány oldalán nézelődtem lovak ügyébe. Azt nem tudom, hogy onnan véglegesen örökbe lehet azt a lovat fogadni aki engem érdekel?? És ha igen akkor milyen lépéseket kell tenni ez ügyben. Én érdemesebbnek találom azt, hogy örökbe fogadok lovat mint, hogy veszek. Aki tudna nekem segíteni az kérem írjon mert már nagyon érdekel. Előre is köszönöm a segítségeket. ;)

2014. dec. 4. 19:07
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Ahova èn járok olyan lovak ninsenek, hogy csak ùgy befogják. Először egyeztetnek ès engedèlyt kèrnek. Vagy esetleg megkèrem az oktatomat h lovagolja. A bottyán Equus menhelyet nèztem ami talán jobban èrdekel. Ès ott van olyan lò ami èrdekel.
2014. dec. 5. 09:49
 12/21 ecsemecse ***** válasza:
100%

És amíg a szüleid áldásukat nem adják a dologra, addig ennek mi értelme van? Arról nem is beszélve, hogy ők fognak fizetni mindent a ló után... Egy mentett ló nem véletlen mentett. Lehet, hogy sikerült kipofozniuk, de attól még nem lesz ugyanolyan, mint egy nem sérült ló. Ez azért nem ugyanaz, mint egy kutyát vagy egy macskát örökbe fogadni. Ha lovardába viszed, fizethetitek a bértertást, készülhettek rá (ami amúgy egy egészséges lónál is kockázat), hogy melyik hónapban kell több 100 ezret kifizetni egy kólika műtétre, 4-6 hetente röpködnek a 10 ezresek patkolásra, körmölésre, ha kijön a doki oltani, csak a kiszállási díj 5 ezer forint, ha a karámba lerúgja a lábát, egy 5-10 centis seb összevarrása 15 ezer, ha valamiért lesérül, köhög, tüsszög, újra mennek a súlyos 10 meg 20 ezrek. Nekem a kérdésedből és a válaszaidból az jön le, hogy nem akarsz költeni lóvásárlásra (mert nehogy megmagyarázd nekem, hogy a több 100 eladó ló között egyet sem találtál, ami tetszik, de abból a 20 ingyen lóból mindjárt 3-4 lovat is kinéztél), viszont ha arra nem akarsz pénzt költeni, akkor hogy gondolod, hogy odaadják nektek? Nem tudnád finanszírozni, csak azért, hogy 2-3 hónapot máshol töltsön és ismét a béka s*gge alól kelljen felépíteni mindent, azért nem fogják odaadni. Ezt úgy mondom neked, hogy vágóból mentett, ízületi folyadék pangásos lovam van társlónak, tudom, hogy mennyit kell költeni egy sérült lóra, és akkor ő még nem is volt bántalmazott. Egy sérült, beteg, öreg lónak nem elég az, hogy szeretgeted, ott pénztárcának kell mögötte lennie, nem is akármekkorának.

Persze ha a lelkiismereted engedi, hogy pénz nélkül is belevágj, hát hajrá, de azt most mondom, hogy ha a lovat elhanyagoljátok, bármiféle (nem csupán fizikai) bántalmazás éri a lovat (azaz pl. nem hívtok hozzá orvost, ha kell), az állatkínzásnak minősül, és nem csak a lovat veszik el tőletek, hanem még egy pofás bírságot vagy börtönt is kaptok érte! Hajrá!

2014. dec. 5. 10:18
 13/21 A kérdező kommentje:
Az èrtelem az az, hogy ha megmondom nekik ès ők megkèrdezik, hogy hogyan is gondolom, honnan ès mit kell tenni akkor tudnám mondani. Nem kellene akkor azon gondolkodni h èppen mi van. A szüleim felkèszültek, de arra nem, hogy egy lovat fogadjak örökbe
2014. dec. 5. 10:20
 14/21 ecsemecse ***** válasza:
Ja és bocsánat ez előző indulatosságért, de hihetetlen méreggel tölt el, hogy valaki ennyire primitíven gondolkodik! Az a szerencsétlen állat ugyanúgy érez, mint bármelyik ember, arról nem is beszélve, hogy egyszer már megjárta a poklok poklát, nem véletlen került akár a NOÉ-hoz, akár a Bottyánhoz, de még mindig vannak olyanok, akik képesek lennének újra kitenni mindennek. Nem egy játék babáról van szó, emberek, amit beállíthatok a sarokba, ha épp nem akarok vagy nem tudok vele játszani!
2014. dec. 5. 10:20
 15/21 A kérdező kommentje:
Èn nem ùgy akarok lovat, hogy csak ùgy van. Èn minden nap le tudnèk hozzá menni egy legalább 3 órát tudnèk vele foglalkozmi hètvègente. Nyáron viszont egèsz nap.
2014. dec. 5. 10:33
 16/21 anonim ***** válasza:

És szerinted arra odaadnak egy lovat?

Hétvégente 3 órát a Noé is foglalkozik velük, sőt, még többet is. A nyár meg 3 hónap. Egy lóval nem csak hétvégente kell foglalkozni, hanem minden nap, sokat. És egyébként is kötve hiszem, hogy a NOÉ oda fog adni egy sérült, öreg lovat arra, hogy berakd egy lovardába.

Nekem inkább tűnik úgy, hogy a szüleid nem vennének neked egy lovat, de neked mindenképp kell és akkor már legyen az ingyenló.

2014. dec. 5. 12:30
 17/21 anonim ***** válasza:
Ha annyi penzed van akkor menj egy vagohidra vagy piacra es ments meg egy lovat. Amig olyan allapotra hozod, hogy egy lovarda befogadja megerted mit jelent egy eloleny tartasa es tisztelete. Amig ezt nem tudod megtenni nincs szukseged lora, akit lepasszolsz egy lovardaban es hetvegeken meglatogatod, fel orat babusgatod aztan le is tudod megint egy hetre.
2014. dec. 5. 15:04
 18/21 A kérdező kommentje:
" Èn minden nap le tudnèk hozzá menni!!!!!!!!,, A harmadik mondatom ez volt.
2014. dec. 5. 20:25
 19/21 anonim ***** válasza:
A NOÉ állatmenhely nem fog lovat odaadni, csak ha saját területed van. Tapasztalat. Bértartásba, lovardába nem. Ez az egyik feltételük, sok más mellett, mindnek meg kell felelni!
2014. dec. 6. 08:43
 20/21 anonim ***** válasza:
Nem érdemes neki beszélnetek, ilyen háttérrel nem fognak neki úgysem lovat adni. Had próbálja meg, a NOÉ-sok és a Bottyány is el fogja utasítani, ők nem ingyen lovakat osztogatnak, hanem mentett lovaknak keresnek békés, nyugodt helyeket. Majd mikor minden szervezet visszadobta, akkor leáll vele. Anyagi háttér nélkül sehonnan nem fog tudni ingyen lovat szerezni. Ráadásul még a szülei sem tudnak a dologról, úgyhogy ez csak egy gyermeki tervezgetés, álmodozás.
2014. dec. 6. 09:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!