Lómenhely vagy ilyesmi van Magyarországon, ahol lehet is örökbe fogadni lovat?
Egy lómenhely sem ad örökbe,ott általában lovagolhatatlan,használhatatlan jószágok vannak.
Ha életet akarsz menteni,menj ki ősz környékén a KIncsem Parkba vagy Alagra,ott olcsón,100-200 ezer között kapsz vágóhídra szánt,de fiatal és használható lovat minden papírral.Annyi a bajuk,hogy nem keresnek elég pénzt,és ősszel kell a helyük a csikóknak.
A harmadik válaszolóval nem értek egyet. Lovak esetében is van sajnos olyan, hogy meggondolatlanul veszik meg az állatot, aztán mikor elmúlik a varázsa, vagy kiderül, hogy nem tudnak tőle nyaralni menni, mert nincs kire bízni, akkor lemondanak róla. Csakhogy ők többnyire nem az utcára kerülnek, hanem a vágóhídra. Nem tudom, hogy honnan lettek mentve ezek a lovak, de ők is megérdemelnek egy második esélyt.
Betegen szerintem az ő esetükben is tolódik az örökbefogadás.
A második válaszoló által linkelt oldalon gyönyörű állapotban vannak az állatok a képeken, persze nem ennyi alapján kell dönteni, de ha fedi a valóságot, akkor le a kalappal!
A Zakuszka tanya sem ad örökbe, azért, mert ott jó helyük van a lovaknak, és nem akarja biztos jóból a bizpnytalanba lökni őket, viszont örökbeadás-közvetítés van a honlapon. (azt h menhelyes lovat nem ad ki, le is írja. Nem is egyszer)
És a menhelyes lovak nem véletlenül vannak ott, ők többnyire nem megunt jószágok, hanem vágóra szántak.
Inkább vegyél, az olcsóbb. Örökbe csak akkor fogadj, ha sok pénzed van a betegsége kezelésére, no meg időd.
Oké, amúgy második válaszoló: nem sértődtem meg, valszeg nekem is ez lett volna az első reakcióm, de nekünk a kutyáink is menhelyről vannak:)
Mindenkinek kösz a válaszokat:)
SOS !!!
"ELAJÁNDÉKOZNÉK két lovat,akár külön-külön! Vágó elől menekülnek. :( Az egyik 22 éves mén, orosz ügető, teljesen egészséges, de sajnos az idő már kikezdte az izületeit. Gyerekek lovagoltál, nagyon barátságos. (Én még rajta tanultam..) A másik paci egy 16 éves herélt, millitary ló, tüdős, de gyerekek alatt elporoszkál. Mindkét ló nagyon könnyen kezelhető! INGYEN!!! Kérlek ,akit érdekel hívja a 06303855715-ös számot!"
készítette: Állatvédő Szervezetek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!